25 éve lettünk először bajnokok

Ez a nap minden szegedi kézilabdást büszkeséggel kell, hogy eltöltsön, így Titeket, a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlás csapatainak a tagjait is.

1996. április 21. Ezt a dátumot jegyezzétek meg, és emlékezettek rá, mert ekkor szereztük meg az első bajnoki címünket. Nagyon várta már mindenki, hogy felüljünk a bajnoki trónra, így hatalmas volt a boldogság.
Dunaújvárosban, a Dunaferr ellen játszottuk az utolsó meccsünket, akkor nem volt bajnoki döntő, hanem az alapszakasz után hirdettek győztest. Nyernünk kellett Újvárosban, mi pedig több száz szegedi szurkoló buzdítása mellett 30-25-re diadalmaskodtunk.

Ez a csapat szerepelt az újvárosi katlanban, Pick Szeged: Fekete R. – Radovics, Grőber 1, Borsodi 4, Mezei 2, Bartók 4, Avar 3 (1). Csere: Árvai (kapus), Brajdics 7 (3), Bajusz 4, dr. Oszlánczi 5 (1). Vezetőedző: Skaliczki László.
A lefújás után a keret, a stábtagok Szegeden, a Széchenyi téren folytatták az ünneplést. Ilyen bulit, amit a többezres tömeg rendezett, előtte nem nagyon láttak a városban.
Napra pontosan 25 éve Aranyünnep volt a városban. Ez egy olyan siker volt, amely nektek is sokat jelent, hiszen a szegedi kézilabda még nagyobb hírnevet szerzett magának.

Elsőnek lenni bármiben, bármikor mindig történelem. Itt a névsor, ők azok, akikre igazán büszkék lehettek: Avar György, Árvai Béla, Bajus Sándor, Bartók Csaba, Borsodi Péter, Csavar Zoltán, Dalibor Brajdics, Dobos József, Dobos László, Grőber Mátyás, Fekete László, Fekete Róbert csapatkapitány, Mezei Richárd, Molnár János, Nagy Péter, dr. Oszlánczi András, Radovics Sándor. Vezetőedző: Skaliczki László. Másodedző: Farkas József. Csapatorvos: dr. Szabó István. Gyúró: Pióker Sándor.

- Süli Róbert -