Balda Ákos: szép tavaszra készülünk

Jelenleg szünetel a bajnokság, azonban a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlásának játékosai nem pihennek. Készülnek, edzenek, mert még komoly kihívások várnak rájuk.

A PICK Szeged U14-es csapata is edzésbe állt. Jelenleg szünet van a bajnokságban, februárban azonban megkezdődik Balda Ákos együttesének a felső házas rájátszás. A #kiskékek az 1–6. helyért küzdenek tovább a bajnokságban. Remek őszt zártak a fiatalok, az A csoport küzdelmeit veretlenül teljesítették. Tíz meccset játszottak, és tíz meccset nyertek. A maximális 20 pontot szerezték meg. A Békést, a Gyöngyöst, a Debrecent, a Mezőkövesdet és a Kecskemétet előzték meg.

– Remek kis közösséget alkot a keret, amelyben huszonkét játékos tallálható. Sokat fejlődtünk, támadásban és védekezésben is léptünk előre. Persze, olyan nincs, hogy minden tökéletes, így van még mit tanulnunk, de erre vevők a srácok, azért dolgoznak minden edzésen, hogy jobbak legyenek. Komoly célokat tűztünk ki magunk elé. Szeretnénk éremmel zárni az idényt. Komoly meccsek várnak ránk, a Kézilabda UP (PLER), a Veszprém, az Éles Kézisuli, a Fradi és a Békés lesz majd a rájátszásban az ellenfelünk, újból tíz meccs vár ránk. De azt a célt, amelyet kitűztünk magunk elé, szeretnénk elérni – kezdte a beszélgetést Balda Ákos, a PICK Szeged U14-es együttesének mestere.

A téli szünetet követően egyből edzésbe álltak a fiatalok. A decembert, az évet is szépen zárták, a Vajdaságban egy nemzetközi tornán ezüstérmesek lettek.

– Mindig jó egy ilyen torna, mert remek közösségformáló ereje van. Az összetartással nincs is gondunk, kiváló a légkör, jó a gyerekekkel együtt dolgozni. Most keményen kapják a dózist, főként a futáson, az erőnlét fejlesztésén van a hangsúly. Dolgoznak rendesen, minden foglalkozáson odateszik magukat, pedig Szabó Erzsébet rendesen megdolgoztatja őket. A harmadik héten már szeretnénk edzőmeccseket játszani, gyakorolni a taktikai elemeket, hogy a rájátszásra jó formába lendüljünk, mert a célunkat, amit kitűztünk magunk elé, szeretnénk elérni – zárta a mondandóját Balda Ákos.