A Békés nyerte az idei első PickBall-kupát

A Békés-Drén KC sikerével zárult az esztendő első PickBall utánpótlástornája, amelyet U10-es csapatok számára rendeztünk. Külön öröm számunkra, hogy népes szurkolótábor bíztatta a csapatokat, amit ezúton is köszönünk.

 

Az elmúlt szombaton két helyszínen, hat együttes részvételével tartottuk meg a 2018-as év első utánpótlástornáját, amit még több követni fog a nyárig. A PICK Szeged két gárdával képviselte magát a Topolya sori sportcsarnokban megrendezett helyosztókon. A Bucsányi Ibolya irányította II.-es csapat a negyedik helyen végzett, a bronzmérkőzésen a Telekom Veszprém bizonyult náluk jobbnak 17–15-re.

 

A döntő is szegedi érdekeltségű találkozót hozott. Miklós Melinda tanítványai a Békés-Drén KC-val mérkőzhettek meg. Szoros első félidőt követően a második játékrészben a PICK-es fiúk elfáradtak, de így is nagyszerűen játszottak.

 

A helyosztó összecsapásokat a helyszínen tekintette meg Miklós Melinda csapatának két mentora, Mario Sostaric és Stefán Rafn Sigurmannsson. Bucsányi Ibolya tanítványainak mentorrai nem tudtak részt venni az eseményen, mivel Balogh Zsolt az Európa-bajnokságon játszott, míg Matej Gaber műtét utáni rehabilitációját tölti még Szlovéniában.

 

A torna végeredménye: 1. Békés-Drén KC, 2. PICK Szeged I., 3. Telekom Veszprém, 4. PICK Szeged II., 5. Ferencváros, 6. FKSE-Algyő.

 

A torna egyéni díjazottjai: legjobb kapus Nagy-György Csanád (PICK Szeged II.), legjobb játékos Szabó Péter (Békés-Drén KC) és a gólkirály Gáncs-Pető Máté (Telekom Veszprém).

 

Nem kell sokat várni a következő PickBall-kupára, mivel január 20-án az U9-esek számára rendezünk tornát. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

 

 Az eseményről készült óriás galériánk ide kattintva tekinthető meg.

 

– Becsei Dávid –