Egy kis szegedi kézilabdatörténelem (3. rész) - Bérczi Misi bácsi!

Szeretnénk veletek megismertetni klubunkat, így „Egy kis szegedi kézilabdatörténelem!” címmel sorozatot indítunk. A harmadik részben egy újabb alapítót, dr. Bérczi Mihályt mutatjuk be nektek.

Misi bácsi - mert mindenki így szólítja - idén júliusban tölti be 90. életévét. Alapítónk, dr. Bérczi Mihály a Tisza Volán egykori főkönyvelője remek egészségnek örvend. 1961. december 16-án az ő kezdeményezésére alakult meg a Szegedi Előre, jött létre a klubunk. Igazi legenda ő hatalmas tudással, hiszen mind a mai napig dolgozik.

Szerencsére sokszor találkozhattok vele, minden idényt az ő kezdődobása indít el, de a klub rendezvényein is álladó vendég. Rengeteget lehet tőle tanulni, sohasem panaszkodik, mindig a pozitív dolgot látja meg mindenben. Nagyon szereti a csapatot, sok-sok meccsünkre jön el szurkolni. Mi sem bizonyítja jobban, hogy mekkora tiszteletnek örvend, mint egy példa: évekkel ezelőtt Zubai Szabolcs, egykori legendás játékosunk az egyik évzárón több fotót is készített vele. Szabi csak ennyit mondott: „Neki köszönhetjük a szegedi kézilabdát!” Bizony neki, így ti is legyetek rá büszkék, hogy létrehozta azt a klubot, ahol játszhattok, és amelyet Európa ismer.

Cikk: Süli Róbert