Egy kis szegedi kézilabdatörténelem (4. rész) – a második bajnoki arany (2007)

Folytatódik az egy kis szegedi kézilabdatörténelem sorozatunk. A negyedik részben 2007-ig repülünk vissza. Ez is gyönyörű évszám klubunk számára, ekkor szereztük meg második bajnoki címünket. Nem mindennapi siker volt.

2007. május 23. Történelemkönyvünkben ez a dátum is aranybetűkkel íródott be. A Pick Szeged második bajnoki címét szerezte, a három győzelemig tartó párharcot 3:1-re nyerte meg a Veszprémmel szemben.

Idényközben kevesen gondolták volna, hogy a 2006–2007-es szezon ilyen szépen fejeződik majd be. Csapatunk nem szerepelt valami fényesen, a Dunaferr elleni elődöntőt is nagyon nehezen, 2:1-re nyerte meg. Jóformán már mindenki azzal megelégedett, hogy ott lehetünk a fináléban.

És jött az első meccs. Méghozzá Veszprémben. Hatalmas csatát hozott, az utolsó pillanatokban Krivokapics Milorad révén egyenlítettünk, így jöhettek a büntetők. Ebből mi kerültünk ki győztesen (31–30), így 1:0-ra vezettünk. Jött a szegedi meccs. Csordultig telt a lelátó. Nem volt kérdés, jobbak voltunk, és 25–22-re diadalmaskodtunk. A bakonyiak a harmadik összecsapáson 39–26-ra nyertek és szépítettek.

Kézilabdalázban égett a város, egy autókaraván Pick-zászlókkal érkezett a meccsre, mindenkin kék póló feszült. Uraltuk a mérkőzést, végig kézben tartottuk az irányítást, Puljezevics Nenad a kapuban bravúrt bravúrra halmozott, támadásban pedig Vadkerti Attila és Krivokapics Milorad nyújtott extrát. A végén kezdődhetett az ünneplés, klubunk második bajnoki címét többezren köszöntötték Szeged belvárosában, a Széchenyi téren. 1996 után 2007-ben másodjára ülhettünk fel a magyar bajnoki trónra.

A bajnokcsapat tagjai: Puljezevics Nenad, Szente Gábor, Bendó Csaba, Bakos Dávid, Ratko Djurkovic, Herbert Gábor, Ilyés Ferenc, Bajusz Sándor, Vadkerti Attila, Krivokapics Milorad, Danijel Andjelkovics, Mezei Richárd, Berta Róbert, Ognjen Backovic, Nedeljko Jovanovics, Sutka Norbert, Ferenczi Botond, Lele Ákos, Milan Csalics. Edző: Vladan Matics.

Az utolsó meccs jegyzőkönyve
Pick Szeged–MKB Veszprém 25-23 (15-10)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, rájátszás, döntő, negyedik mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 5 ezer néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – BENDÓ 1 (1), DJURKOVICS, HERBERT, ILYÉS 1, BAJUSZ 1, VADKERTI 6. Csere: SZENTE (kapus), KRIVOKAPICS 6 (1), ANDJELKOVICS 4, MEZEI 3, BERTA 3, SUTKA. Edző: VLADAN MATICS.
Veszprém: Perics – GULYÁS 3, Vujin 2, Sesum, Gál 2, Perez 1, PÁSZTOR 4. Csere: TATAI (kapus), Lusnyikov, IVÁNCSIK G. 6 (3), Lazarov 2, Eklemovics 1, Cozma, Putics 2 (1). Edző: Zdravko Zovko.

 

Az utolsó meccs 2007-ből!