Hangolódjunk a PickBall U11 kupára- interjú Velkyné Bisján Éva edzővel

Harmadszor is PickBall kupa!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a PickBall utánpótlás tornasorozatunk. Az U10-es és U13-as korosztály után vasárnap az újszegedi sportcsarnokban az U11-esek lépnek pályára. Klubunkat Velkyné Bisján Éva vezette fiúkkal egy együttes képviseli majd a hatcsapatos eseményen.

– Várjuk már a PickBall tornát, mivel számunkra a Gyermekbajnokság éppen az elmúlt hétvégén ért véget. Kiváló dolognak tartom, hogy a klub megszervezi ezt az U11-es kupát, mivel így hasonló korú csapatok ellen játszhatunk mi is. Ez azért fontos, mert a Cell Kupán és a Gyermekbajnokságban is az U12-esek között szerepeltünk – mondta a Pick Szeged U11 vezetőedzője, Velkyné Bisján Éva.

A tornasorozat eddigi két állomását egyaránt a Pick Szeged nyerte meg. Ilyen korban azonban még számottevő, hogy az edzések mellett a saját korosztályukban is játszanak a gyerekek, az eredmény csak másodlagos.

– A Gyermekbajnokságban a felsőházba jutottunk, amellyel teljesítettük a célkitűzésünket, jó szezont zártunk. Egy évvel idősebbek között kézilabdáztunk, így nehéz dolgunk volt. Szerencsére a fiúk reálisan értékelték a teljesítményüket, így az is örömmel töltötte el őket, ha jól védekeztek, vagy egy-egy edzéseken begyakorolt figurát jól végrehajtották támadásban- értékelte a tanítványait Velkyné Bisján Éva.

A PickBall U11-es utánpótlástorna április 9-én, vasárnap 9 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. A hat csapatot két hármas csoportban versenyez majd, ahonnan az első három helyezettek jutnak majd a rájátszásba, ahol az azonos pozícióban végzett együttesek játszanak majd egymással. Így alakul ki a torna végeredménye.

Résztvevő csapatok:

  • Békés - Drén KC
  • Dabas KC VSE
  • Debreceni Sportcentrum KN
  • FTC KN KFT
  • Kecskeméti Sportiskola
  • Pick Szeged