Hutvágner István: élesítünk a bajnoki rajtra

A felkészülés továbbra is tart. A PICK Kézilabda Akadémia csapatai hetek óta kemény alapozáson vesznek részt. Közeledik a bajnoki rajt, szeptember második hétvégéjén már éles meccset játszanak a korosztályos csapatok. A serdülők is komoly munkát végeznek. Vezetőedzőjük, Hutvágner István eddig elégedett a játékosok hozzáállásával.

- Hogyan telt eddig a felkészülés?

- Sok munkával. Egy komoly edzőtáborral, a NEKA-n készültünk, ott edzettünk, játszottunk edzőmeccset. Napi két foglalkozás szerepelt a programban. Délelőttönként leginkább egyéni képzés vitte a prímet, míg délután a fizikai felkészítés is fontos szerepet játszott a srácok életében. Szépen és jól dolgoztak.

- Minden úgy alakult, ahogyan eltervezted?

- Amit elterveztünk, azt szerencsére meg is csináltuk. Nem volt semmi gond, nagy energiát fektettünk az edzésekbe. Most alapozzuk meg az egész idényt, most kell jó erőbe kerülni.

- Mennyire alakult át a PICK Kézilabda Akadémia serdülőcsapata?

- Komoly változáson megyünk át. Még képlékeny a keret, nem tudni, hogy ki kerül fel az ificsapatba, így most éppen ez a folyamat zajlik nálunk. Jöttek új fiúk is, de a serdülő II-ből is kerültek fel hozzánk. Tíz új játékosom biztosan lesz az új idényben.

- Mi játssza most a főszerepet?

- Továbbra is napi kétszer edzünk, de most már a taktikai elemek gyakorlása került előtérbe. Védekezés, támadás, ezt finomítjuk. Van még bőven mit tanulni, így ez tölti ki az időnket.

- Mit vársz az új idénytől?

- Szeptember második hétvégéjén kezdődik a bajnokság. Bízom benne, hogy ekkorra már élesek leszünk. Van még bő két hetünk. A héten, csütörtökön a Ferencváros otthonában játszunk edzőmeccset. Ez jó erőfelmérő lesz mindenképpen, hogy hol tartunk, miben kell javulnunk. A bajnokság előtt nehéz bármit is jósolni, hiszen 2004-től 2006-ig született gyerekek szerepelhetnek, és mi biztos, hogy nagyon fiatalok leszünk. Ha továbbra is ilyen szépen és nagy odaadással dolgozunk, akkor szép eredményekre lehetünk képesek, de ezért sokat kell edzeni, gyakorolni.

Interjú: Süli Róbert