I. Ludányi Márton emléktorna

Péntektől vasárnapig két korosztályban 12 csapat küzd meg egymással az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktornán.

Alapítónkra, legendás utánpótlás edzőnkre, Ludányi Mártonra emlékezünk a hétvégén. A PICK Szeged nemzetközi utánpótlás tornát rendez. Két korosztályban küzdenek majd a csapatok az I. Ludányi Márton emléktornán.

– Nagyon közel állt hozzám egykori mesterem, nevelőedzőm, Ludányi Márton, akinek nagyon sokat köszönhetek. Ez a premier, ez az első viadal, amelyen a fiatalokkal közösen emlékezünk majd rá. Klubunk számára fontos, hogy ápoljuk a múltunkat, közben építsük a jövőnket, éppen ezért örömteli, hogy két korosztályban hat-hat csapat szerepel a viadalon. Kárpáti Krisztián, a PICK Kézilabda Akadémia vezetője volt az ötletgazda. A játékon, a mozgáson van a főszerep, azon, hogy élvezzük a kézilabdát, miközben olyan klubokkal is megmérkőzünk, amelyekkel ritkán találkozunk, de ennek köszönhetően barátságot kötünk. Bízom benne, hogy azok a sportbarátok, akik szeretik a kézilabdát, és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, szép számmal látogatnak majd ki az eseményre – nyilatkozta az I. Ludányi Márton emléktorna főszervezője, Fekete Róbert, a PICK Szeged utánpótlásvezetője.

A torna fővédnöke klubunk elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter. Pénteken két helyszínen kezdődnek meg a küzdelmek: a 2006–2007-es korosztály ezen a napon a Piarista gimnáziumban játszik, szombaton és vasárnap az újszegedi sportcsarnokban. A 2004–2005-ös korosztály bázisa a Csonka gimnázium lesz. A hat csapat mindhárom napon itt lép majd pályára.

Az I. Ludányi Márton emléktorna résztvevői

2004–2005: PICK Szeged I., Temesvár (romániai), Vojvodina (szerb), Nagybánya (romániai), PLER, Ferencváros.

2006–2007: PICK Szeged II., PICK Szeged U16, Vojvodina (szerb), Nagybánya (romániai), Ferencváros, Kecskemét.

Az első nap programja, Piarista gimnázium, 2006–2007-es korosztály, 15.30: PICK Szeged II.– PICK Szeged U16, 17 óra: Nagybánya– Temesvár, 18.30: Vojvodina–Kecskemét.

Csonka gimnázium, 2004-2005-ös korosztály, 15.30: PICK Szeged I.–PLER, 17 óra: Nagybánya–Ferencváros, 18.30: Vojvodina–Temesvár.

Szombaton 10, vasárnap 9 órakor kezdődnek a küzdelmek. Várhatóan 19 órakor lesz eredményhirdetés az újszegedi sportcsarnokban.

A torna megtekintése ingyenes, de csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, a maszk használata kötelező.