Ismerjük meg a PickBall U11 kupáért pályára lépő kecskeméti csapatot

A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályában 7 fiú és 4 lánycsoport mellett még van egy előkészítő, ovis csoportunk is, összesen több mint 200 fiatal játékosunknak van versenyengedélye - adott tájékoztatást Vazul Zsolt, a Sportiskola kézilabda szakosztályának vezetője és a fiú U11-12-es csapat edzője.

 

A szakosztályon belül 5 éves kortól 17 éves korukig játszanak a fiatalok a korosztályos csapatokban. Az 5-6 éves korú gyerekek előkészítő csoportban edzenek, a versenyzés 7 éves korban kezdődik és serdülőkorig (U16) bezárólag versenyeztetik a csapatokat. 17 csapatunk versenyzik a Gyermek- és Kisiskolás Bajnokságban és 2 csapatunk indult az Országos Serdülő Bajnokságban.

 

U11-es csapatunk a tavalyi U10-es Kisiskolás bajnokságban 18 mérkőzésből 16-ot megnyert és csak két vereséget szenvedett. Idén az U12-es bajnokságban 4 fő U12-es játékossal kiegészülve a Badó László régió alapszakaszát veretlenül nyerte, a felsőházban pedig 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 verességgel a 2. helyen áll és bejutott az országos elődöntőben. A góllövő lista első 10-ben 3 játékosunk is található, a Szeged első csapatával együtt mi kaptuk a legkevesebb gólt. A 2005-ös csapatunk nyert már kupát, illetve szinte minden kupán a dobogón végzett