Itthon tartották a szegedi fiúk a PickBall-kupát

A PickBall utánpótlás tornasorozatunk a tízéveseknek rendezett kupával indult, amely kiváló hangulatot és mérkőzéseket hozott. A döntőben a Pick Szeged II. szoros első félidő után magabiztos győzelmet aratott a lelkesen küzdő Debreceni Sportcentrum KN ellen, míg a másik szegedi csapat a hatodik helyen végzett.

Ahogyan vártuk, játszottak és élvezték. Kisebbek, nagyobbak, egyre mentek. Minél többet a pályán lenni és sikert elérni. Erről a csodás sportágról csak Thiagus Petrus, a MOL-Pick Szeged világbajnokságot megjárt brazil balátlövője tudta elvonni a figyelmet, ő viszont nagyon.

Volt, aki a bronzmérkőzés egyik támadása közben vette észre, hogy a példakép ott ül a lelátón. Valamennyi éppen kispadon helyet foglaló orosházi srác odarohant Thiagushoz és lepacsizott vele. Az öröm látható volt, pláne miután a bronzérem is a nyakukba került.

Nyílt és szoros kézilabdát hozott a finálé első félideje a Pick Szeged II. és a Debreceni Sportcentrum KN között. A kezdés után a hajdúságiak vezettek 1–3-ra, de egy három-nullás sorozattal megfordították az állást Bucsányi Ibolya tanítványai. Küzdöttek a fiúk, lehetetlent nem ismertek, a vendégek is felálltak hátrányból, így a szünetre 9–8-ra a debreceniek kerültek fórba.

A második játékrészt fantasztikusan kezdte a szegedi csapat, potyogtak a gólok, magabiztosan vezettek. Az utolsó percekre már nem volt kérdés, hogy nyernek, a végén pedig jöhetett a nagyoktól ellesett megérdemelt örömtánc, míg a debreceni fiúkat edzőik vigasztalták elkeseredésükben. Bár az eredmény még másodlagos ebben a korosztályban, mégis látszott a döntőt követően, hogy mennyire fontos a fiúknak az is.

Míg a továbbjutott csapatok az újszegedi sportcsarnokban szálltak versenybe az aranyéremért, addig a Csonka Szakközépiskola tornatermében az 5-8. helyért játszottak. Ott az okleveleket és díjakat a Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője és szakmai igazgatója, valamint Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója adták át. A fő helyszínen pedig Thiagus Petrus, Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, és Szögi Nándor nyújtották át az okleveleket, érmeket, illetve a Délmagyarország jóvoltából a csapatok trénereinek egy-egy szakácskönyvet.

Köszönjük a támogatását: a Délmagyarországnak, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek és az Auchan Magyarországnak.

Továbbá köszönjük azoknak, akik kilátogattak a tornára és biztatták a fiatalokat. Külön köszönet azoknak, akik messzebbről, Debrecenből vagy Orosházáról jöttek el szurkolni.

A PickBall U10-es utánpótlás torna végeredménye:

1.      Pick Szeged II.

2.      Debreceni Sportcentrum KN

3.      Orosháza FKSE

4.      Békés-Drén KC

5.      FKSE Algyő

6.      Pick Szeged I.

7.      Törökszentmiklósi KE

8.      Ceglédi KKSE

A torna egyéni díjazottjai:

Gólkirály: Német Márk – Pick Szeged II.

Legjobb játékos: Janecsko Alex – FKSE Algyő

Legjobb kapus: Erdős Levente -     Debreceni Sportcentrum KN

 Óriási fotógaléria:

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2017-01-23/pickball-u10-fiu-kezilabdatorna