Jámbor-Kardos Viktor: jó érzés a #HandballFamily részének lenni

Jelenleg szünetel a bajnokság, azonban a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlásának játékosai nem pihennek. Készülnek, edzenek, mert még komoly kihívások várnak rájuk.

 

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata jelenleg a 9. helyen áll a 14 csapatos bajnokságban. Jámbor-Kardos Viktor tanítványai 12 meccsen ötször nyertek, egyszer döntetlent értek el és hatszor vereséget szenvedtek. Jelenleg 11 pontjuk van. Ami igazán értékessé teszi a szereplésüket, az az, hogy a keret hetven százaléka 15 éves, így a jóval nagyobbak között is helytálltak.

 

– Az elmúlt nyáron érkeztem Szegedre. Hatalmas élmény volt számomra az eltelt időszak, nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen patinás klubnál, ilyen kiváló akadémián dolgozhatom. Igazi csapat vagyunk, rengeteg segítséget kapok, remek kollégák segítik a munkámat. Én is sokat tanultam, rengeteg jó dolgot kaptam. Szerencsés vagyok, mert 22 olyan játékosom van, akik minden nap azért dolgoznak, hogy fejlődjenek. Éppen a napokban tartottunk egy megbeszélést az akadémia vezetőjével, Kárpáti Krisztiánnal, és örömmel állapítottuk meg, hogy az őszi időszakban kilencven százalékos volt az edzéslátogatottságunk. Ez a mai világban kiválónak számít, ez is jelzi, hogy a gyerekek vevők a munkára – értékelte az eltelt időszakot a tréner, Jámbor-Kardos Viktor.  

 

A bajnokság februárban folytatódik, a keret azonban már nem pihen, január 3-án edzésen vettek részt a játékosok.

 

– Ami igazán tetszett, az a lelkesedésük. Ez többször eredményre is vezetett, és kiélezett meccset sikerült ennek köszönhetően megnyernünk. Győztünk le így akadémiai csapatot is. Jó látni ezt az őszinte szeretetet, amelyet a sportág iránt mutatnak. Sokat léptünk előre, ez pedig fontos. Mindenképpen pozitívum az is, hogy a kézilabda mellett a tanulásban is jeleskednek a gyerekek, pedig a keret nagy része még általános iskolás. Szerencsére mindent komolyan vesznek, és ez megkönnyíti a munkát. És ami igazán fontos mindannyiunknak, hogy a PICK Szegedben játszhatunk, mi is a #HandballFamily része vagyunk – zárta a mondandóját Jámbor-Kardos Viktor.