Játszani és élvezni azt – indul a PickBall tornasorozat

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, klubunk a 2017. év első felében hagyományteremtő jelleggel utánpótlás tornasorozatot szervez három alkalommal. Az elsőn, január 22-én, vasárnap, az U10-es korosztály csapatai mérkőznek meg. A Pick Szeged két együttest is indít, a csapatokról, célokról és várakozásokról a két edzőt, Bucsányi Ibolyát és Horváth Dorinát kérdeztük.

Borzasztóan várják már a PickBallt a fiúk. Ha rajtuk múlna, akkor mindennap, de legalább a hétvégéken meccseket játszanánk, tornákra járnánk –kezdte a beszélgetést a Pick Szeged I. trénere, Horváth Dorina.

Nagy az izgalom a kettes csapatnál is, mivel már december óta nem játszottak mérkőzést, mert az előző hétre tervezett kisiskolás bajnoki forduló elmaradt Makón. Bucsányi Ibolya csapata két hét múlva egy kiváló erőfelmérőként aposztrofált háromnapos debreceni tornára, látogat, így a hazai rendezésű kupa kiváló lehetőséget nyújt majd az erre való felkészülésre. A fő ok, amiért pedig a fiúk is várják a PickBallt Bucsányi Ibolya szerint, az ismeretlen csapatok elleni játék. Az új dolgok mindig izgalmasak számukra.

 

A két szegedi csapatról

Mindkét együttes húsz-huszonkettő főt számlál, hetente négy edzésen vesznek részt. Az U10-es korosztályban már nem szivacslabdával játszanak, hanem bőrlabdával, valamint a felnőttekhez hasonlóan nagykapura, nagypályán 6+1-es felállásban.

Az U10-es korosztályban még nem feltétlenül a számszaki eredményeken van a hangsúly –mondja Horváth Dorina. Sokkal fontosabb, hogy élvezzék azt, amit csinálnak, és labdabiztosak legyenek.

Abban mindketten egyetértettek, ezeknek a fiúknak még a játék öröme kell, hogy a legnagyobb szerepet játssza a kézilabdában. Mindezek ellenére, vannak olyan srácok, akik már ilyen fiatalon is rendkívül tudatosan készülnek, és eredménycentrikusak.

Nálunk az elsődleges, hogy alapokat elsajátítsák a fiúk. Precízen vezessék a labdát, pontosan és gyorsan passzoljanak. Míg az újabbaknál fontos, hogy a helyes mozgást megtanulják, amire a későbbiekben minden más épül. Alapvető cselek megjegyzése is cél, valamint, hogy együtt tudjanak játszani –avatott be az edzések rejtelmeibe bennünket a Pick Szeged I. trénere.

Várhatóan minden csapat erős lesz, így a mérkőzéseken az utolsó percig hajtani és küzdeni kell a fiúknak. Ez nekünk például kiváló alapot adhat a debreceni kupára, de úgy gondolom, hogy a többi csapat felkészülését, rutinszerzését kiválóan fogja szolgálni a vasárnapi PickBall –zárta a beszélgetést Bucsányi Ibolya.

Ahogyan azt mindkét tréner megjegyezte, jöjjenek minél többen szurkolni a kicsiknek is, mivel egykoron majd belőlük lehetnek a felnőtt csapat játékosai.

A tornasorozathoz több szponzor is csatlakozott, köszönjük támogatásukat: Délmagyarország, Sport és Fürdők Kft., AUCHAN.

-Becsei Dávid-