Kárpáti Krisztián: csodás eredmény az Eb negyedik hely!

A negyedik helyet szerezte meg az ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelyben öt PICK Akadémia-játékos kapott szerepet. A fiatalok szövetségi kapitányával, Kárpáti Krisztiánnal beszélgettünk.

etek legyőztek bennünket a bronzcsatában.

- Öt akadémistánk, Szűcs Balázs, Gazsó Péter, Balogh Dániel, Molnár Robin és Fekete Gellért volt tagja a sikeres Eb-csapatnak. Hogyan játszottak a szegedi srácok?

- És ez a létszám lehetett volna hat is, hiszen Szepesi Zsombor betegsége miatt nem tarthatott a csapattal. Ügyesek voltak a fiúk, volt, aki meghatározó szerepet töltött be, volt olyan, akinek kiegészítő szerep jutott, de elégedett voltam velük. Sokat fejlődtek!

- Milyen volt az Európa-bajnokság?

- Hihetetlen kiegyensúlyozott a mezőny, mindent elmond a tornáról, hogy a francia válogatott a 14. helyen végzett, jövőre a B-divízióban folytatják a szereplést. Fizikálisan nagyon erősek a csapatok, technikásak, képzettek a játékosok. Egy jól megszervezett, remek hangulatú eseményen vettünk részt.

- Sokat fejlődött a magyar ifjúsági válogatott?

- Július 4-én láttunk munkához. Most visszanézve, honnan is indultunk és hová érkeztünk, hatalmasat léptünk előre. Rengeteg munka vár még ránk. Az látszik, ha csapat remek formában van, akkor bárkit képes legyőzni, de ha a kulcsjátékosoknak nem megy a játék, akkor nagyon nehéz dolgunk van bárki ellen, éppen ezért kell még többet edzeni, gyakorolni. Minden játékosra komoly munka vár a klubjaikban, hogy még jobbak, még erősebbek legyenek. Köszönjük a rengeteg buzdító szót, gratulációt, amely mindenkinek nagyon jól esett. Remek érzés volt megtapasztalni, mennyien szurkoltak nekünk. Külön köszönet a #HandballFamily-nek, mert hihetetlen szeretetet kaptunk tőlük. Minden egyes poszt alatt sokan gratuláltak, amelyet öröm volt olvasni.

Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Svédország, 3. Németország, 4. Magyarország, 5. Horvátország, 6. Dánia, 7. Norvégia, 8. Portugália, 9. Feröer-szigetek, 10. Izland, 11. Szlovénia, 12. Montenegró, 13. Szerbia, 14. Franciaország, 15. Lengyelország, 16. Olaszország.

A magyar válogatott eredményei a tornán:
Csoportmérkőzések:

Németország-Magyarország 32-35 (14-13)
Magyarország-Izland 30-23 (15-11)
Magyarország-Lengyelország 34-32 (19-14)

Középdöntő:
Magyarország-Portugália 24-23 (9-12)
Horvátország-Magyarország 28-25 (12-13)

Elődöntő:
Magyarország-Svédország 30-33 (16-16)

Bronzmérkőzés:
Magyarország-Németország 22-29 (12-15)