Kárpáti Krisztián: élet-halál harc lesz a bajnokságban

Jelenleg szünetel a bajnokság, azonban a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlásának játékosai nem pihennek. Készülnek, edzenek, mert még komoly kihívások várnak rájuk.

A PICK Szeged U21-es csapata jelenleg a negyedik helyen áll az NB I/B-s bajnokságban. Kárpáti Krisztián együttese a Keleti csoportban 12 meccsen hat győzelmet, két döntetlent és négy vereséget ért el. Ami igazán örömteli volt a csapattal kapcsolatosan, hogy több akadémista is szerepet kapott a PICK Szegedben, pályára léphetett az NB I-ben, illetve keretben lehetett néhány játékos a Bajnokok Ligájában. Ám nincs pihenő. Január 3-án már edzésen vett részt a keret. A PICK Kézilabda Akadémia vezetőjével, a csapat mesterével, Kárpáti Krisztiánnal beszélgettünk.

– Ha a számokat és a pozíciónkat nézzük, akkor a helyünkön vagyunk, főleg annak ismeretében, hogy a nyáron komoly változáson ment át a keret. Ehhez idény közben még jöttek sajnálatos sérülések is, gondolok Rea Barnabás és Varga Mihály kiválásra, ők mindketten alapemberek a csapatban. Maradéktalanul nem vagyok elégedett, hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak fájó vereségek, ebbe a kategóriába tartozik a hazai Orosháza és Ózd elleni. Számomra a legnagyobb pozitívum az volt, hogy sok olyan játékos, aki a tavalyi szezonban háttérszereplő volt, most előre tudott lépni, és megállta a helyét. Az év végén pedig meg tudtunk újulni, két fontos hazai találkozót, a Fradi és a Salgótarján ellenit megnyertük.

A tét hatalmas a bajnokságban. Jövőre egy csoportos lesz az NB I/B, így fontos, hogy minél jobb helyen végezzünk az alapszakasz végén.

– Mivel az irányítóink sérültek, ketten pedig az elmúlt nyáron távoztak, így egy teljesen új csapatépítés kezdődik, de erre nem sok időnk van. Ez most azt jelenti, hogy újra kell építenünk magunkat. Nagyon komoly csata várható a bajnokságban, nagyon tömör a mezőny, a harmadiktól a kilencedikig szoros a küzdelem, egy-egy pont választja el a csapatokat a tabellán. Nem könnyű a sorsolásunk, négyszer idegenben szerepelünk és csak kétszer játszunk hazai pályán. Persze, hogy számolgatunk, ha sikerülne megnyernünk három meccset, akkor összejöhet, hogy az első ötben végezzünk. Van B-tervünk is, ha az alsó házba kerülünk, akkor az osztályozót érő első négy pozíciót érjük el. Az biztos, hogy ebben a küzdelemben élet-halál harc lesz minden meccs.

 Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha egy-egy akadémista pályára léphet a PICK Szeged csapatában. Szerencsére az ősszel erre sok-sok példa volt.

 – Az akadémián végzett munka egyik visszacsatolása, ha szerepet kapnak a fiatalok a felnőttek között. Ez jó megmérettetés számukra, hatalmas motiváció. Jó érzés látni, hogy az ősszel is mennyien léphettek pályára, ez minden játékosnak nagy húzóerő. Most alapozó munkát végzünk, egy öt hetes felkészülést hajt végre a keret. A nyáron nem tudtunk közösen így felkészülni, most erre van lehetőség, így a fizikai felkészítés fontos szerepet kap, hogy a február 5-i Mezőkövesd elleni idegenbeli meccsre már jó állapotban legyünk – zárta a beszélgetést Kárpáti Krisztián vezetőedző.