Két ezüstéremmel zártuk a Cell Kupát

A Veszprém Arénában megrendezett döntőnapon a PICK Szeged Utánpótlás 2006-os és 2004-es tanítványai is a második helyen végeztek a Cell Kupán. Mindkét csapatunk az Éles KISE ellen maradt alul a döntőben.

Éles KISE A – PICK Szeged 2006 17–12

Éles KISE A – PICK Szeged 2004 22–17

Mandl Gábor, a PICK Szeged 2004-es csapatának edzője: – Ahogy haladtunk előre a tornán, úgy jöttek szembe egyre nehezebb ellenfelek. Könnyű csoportba kerültünk, a kieséses szakaszban viszont már a Moszkva és az Eger ellen nagyon jó meccset játszottunk. Az Éles KISE ellen a hosszabb és frissebb kispad döntött. Ügyesek voltunk, mindent megtettünk a sikerért. Nagyszerű kupán vehettünk részt, olyan csapatok ellen léphettünk pályára, akik ellen amúgy nem lenne lehetőségünk.

Balda Ákos, a PICK Szeged 2006-os csapatának edzője: – Az első két meccsünket nagy gólkülönbséggel nyertük meg, a Wisla Plock ellen viszont már nehezebb szereztük meg a két pontot, de végig kézben tartottuk ezt a találkozót is, így megérdemelten győztünk és végeztünk a csoportunk élén. A negyeddöntőben és az elődöntőben is csapatként diadalmaskodtunk, viszont a döntőben már egy sokkal komolyan együttessel álltunk szemben. Rendkívül tudatosan játszottak, a két beállós játékkal teljesen szétszedték a védelmünket. Gyönyörűen játszott a csapatom egész héten, emelem kalapom előttük. Az ezüstérem magáért beszél: fantasztikusan teljesítmény kellett ahhoz, hogy egy ilyen tornáról éremmel térhessünk haza.

– Becsei Dávid –