A PICK SZEGED U10-re nagy hátssal voltak a mentorok

A héten is folytatjuk a sorozatunkat, így most az PICK SZEGED U10-es csapata kerül főszerebe. Juhászné Miklós Melinda edzővel beszélgettünk.

- Mi volt a legnagyobb előrelépés a korosztályodban ebben az idényben?

- A folyamatos mozgáskoordinációs és technikai fejlesztésen túl a csapatban való gondolkodásban léptünk előre a legtöbbet, valamint abban, hogy a gyerekek egymást ösztönzik az edzések során. Ha valamelyik játékos jól hajt végre egy feladatot és dicséretet kap, a többiek számára ő az etalon, mindenki úgy igyekszik megcsinálni. Mivel a hozzám járó 22-24 srácból nagyon sok ügyes van, mindig van, aki előreviszi a társait.

- Mire helyezted a fő hangsúlyt az edzéseken?

- Ebben a korosztályban még az alapoknál tartunk: labda dobás és –elfogás helyes kivitelezése, cselezések pontos végrehajtása, figyelve a lépésszabályra is. Fontos a perifériás látás fejlesztése is, és mindezek játékos feladatokkal történő kivitelezése.

- Mennyire tartod a jelenlegi helyzetben velük a kapcsolatot?

- A digitalizált világ megkönnyíti a kapcsolattartást: a szülőkön keresztül a gyerekekhez eljuttatom az edzések anyagát, és tőlük kapom a visszajelzéseket. Minden tiszteletem a szülőké, akik ebben a helyzetben is próbálnak maximálisan helytállni, és a saját munkahelyi, valamint a gyerekek iskolai feladatai mellett nagyon jól viszonyulnak a srácok edzésfeladatainak ellenőrzéséhez is.

- Mire számítasz az újra induláskor?

- Arra, hogy mindenkinek labdaéhsége lesz. Ebben az időszakban az állóképességi- és erőfejlesztésre helyezhető főleg hangsúly, így a labda hiányzik mindenkinek legjobban, valamit a közösségben végzett „munka” öröme.

- Mit jelentenek nekik a mentoraik?

- Három kiváló mentora volt ebben az idényben a fiúknak: Joan Canellas, Jorge Maqueda és Rosta Miklós. A két spanyol játékos profi mentalitását csodálták, de legnagyobb hatással Miki volt rájuk, aki két edzést is tartott nálunk. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a programot, mert így a srácok testközelből is megismerhetik azokat a játékosokat, akiket hétről-hétre a pályán vagy a tévéképernyőjén látnak.

Interjú: Süli Róbert

Korosztály: