PickBall: kiváló meccseket játszottak az U12-esek

A Telekom Veszprém végső győzelmével zárult az idei első PickBall-kupa, amelyet szombaton az Etelka sori sportcsarnokban rendeztünk meg az U12-es korosztály számára.

A résztvevők között két PICK SZEGED is volt, Miklós Melinda tanítványai a harmadik, Bucsányi Ibolya csapata pedig az ötödik helyen végeztek. A torna legjobb kapusa a II.-es együttesünkből Szabó Hunor lett. Az érmeket és a támogatók ajándékait a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatának szlovén válogatott jobbszélsője, Mario Sostaric adta át a gyerekeknek és edzőiknek.

A torna végeredménye: 1. Telekom Veszprém, 2. Kecskeméti Sportiskola, 3. PICK SZEGED I., 4. Békéscsaba, 5. PICK SZEGED II., 6. Pécs.

A torna különdíjasai, gólkirály: Pogonyi Gellért (Kecskeméti Sportiskola). A legjobb mezőnyjátékos: Tombor Kristóf (Telekom Veszprém. A legjobb kapus: Szabó Hunor (PICK SZEGED I.) lett.

Miklós Melinda, a PICK SZEGED I. edzője: – Mivel év eleje van, nem sok időnk volt a felkészülésre, de próbáltuk a védekezésünket minél feszesebbé, agresszívabbá tenni, a szó jó értelmében. Ez a harmadik meccsünkön volt a legsikeresebb. Nagyon vártuk már a kupát, ami az első találkozónkra rányomta a bélyegét. Nagy előnyt építettünk fel az első félidőben, ennek tudatában viszont a fiúk már a második meccsről beszéltek, így elvesztettük odafigyelés hiányában a második játékrészt. Összességében egy hellyel rosszabbul szerepeltünk, mint tavaly, megérdemeltük volna. Rengeteget dolgoztunk eddig, óriási motiváló erőnek bizonyult a fiúknak a PickBall-kupa, hogy megmutassák a szüleiknek és a klubnak, hogy jó kézilabdázók lesznek.

Bucsányi Ibolya, a PICK SZEGED II. edzője: – Ahogy mindig, most is ugyanúgy készültünk a PickBallra. Nem volt különleges drukk a srácokban, de nagyon várták már a meccseket, mert utoljára december elején volt bajnoki fordulónk. Kiváló mérkőzéseket játszottunk, az ügyes és sportszerű Veszprém ellen egy hosszabb rövidzárlat miatt nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk. A Békéscsabától egy góllal kaptunk ki, a Pécset viszont magabiztosan győztük le.

A torna óriás galériája ide kattintva nézhető meg.

A torna főtámogatója: a Decathlon.

Támogatók: Coop Szeged Zrt., Pick Szeged Zrt.

Médiatámogatók: Délmagyarország, Rádió 88, Szeged VTV

A PICK SZEGED Utánpótlás támogatója a KÉSZ.

Cikk: Becsei Dávid

Fotó: Faragó Imre