PickBall-kupa: hazai siker az U9-esek között

Idén másodszor, összességében pedig már nyolcadszor rendeztük meg az elmúlt hétvégén a PickBall-kupát. A Rókus II. Általános Iskola tornatermében tartott U9-es tornát a PICK Szeged I. nyerte meg, míg a II.-es csapatunk a negyedik helyen végzett.

 

A tornáról készült óriás galériánk ide kattintva érhető el.

 

A tízévesek után a kilencévesek léptek pályára 2018-ban a PickBall utánpótlástorna sorozat legutóbbi állomásán. A négy résztvevős kupát Mandl Alice tanítványai nyerték meg a Békés-Drén KC és a Kecskeméti Sportiskola előtt. A negyedik pozícióban Bucsányi Ibolya csapata végzett a körmérkőzéseket követően. A torna legjobb játékosának Matics Dávidot, a PICK Szeged I. tehetségét választották meg.

 

Mandl Alice, a PICK Szeged I. edzője: – A Békés elleni utolsó mérkőzésünk második félidejében kétszer is vezettünk már három góllal, de a végjátékban fáradtan és sok hibával játszottunk. A végeredmény 14–14-es döntetlen lett, azonban jobb gólkülönbségünknek köszönhetően mi emelhettük magasba a kupát. Ez a torna remekül szolgálta a felkészülésünket, köszönjük a szervezőknek, hogy megrendezték. Dicséret illeti a fiúkat, nagyon sokszor jól alkalmazták az edzéseken tanultakat. Egy-egy sikertelen szituáció után kettőzött erővel mindent megtettek azért, hogy hozzájuk kerüljön az aranyérem és a kupa. Boldog vagyok, hogy győztünk, gratulálok a csapatomnak és minden díjazottnak. Köszönjük a szurkolóknak a bíztatást.

 

Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged II. edzője: – Nagy izgalommal várták a tornát a fiúk, mert ez volt az első ilyen megmérettetésük. Sebességben és dinamikában a PICK I. és a Békés előttünk jár, ahogyan korban is. A mi csapatunkat javarészt egy évvel fiatalabbak alkotják. A Kecskeméttel felvettük a lépést, de a kapkodás és a ’’pánikszerű’’ szabálytalanságok vereséget eredményeztek. Bár a negyedik helyen végeztünk, nem kell elégedetlennek lennünk. Örülünk a hazai sikernek, gratulálunk Mandl Alice-nak és csapatának, megérdemelték a sikert.

 

A torna végeredménye: 1. PICK Szeged I., 2. Békés-Drén KC, 3. Kecskeméti Sportiskola, 4. PICK Szeged II.

 

A torna egyéni díjazottai, legjobb kapus: Fodor Sándor (Békés-Drén KC). A legjobb játékos: Matics Dávid (PICK Szeged I.). Gólkirály: Papp Lóránt (Békés-Drén KC).

 

A következő PickBall-kupát február 10-én az U13-asok részére rendezzük meg.

 

– Becsei Dávid –