PickBall U11: kiválóan küzdöttek, a Békés nyert

 
A Békés Drén KC nyerte meg a PickBall utánpótlás tornasorozat tizenegyedik kiírását, amelyet az U11-es korosztály számára rendeztünk meg.
Az eredetileg hatcsapatosra tervezett tornán való részvételt a Ferencváros a rendkívüli időjárás miatt lemondta. Ennek tükrében körmérkőzéses lebonyolítási rendszert alakítottunk ki. Minden találkozót az újszegedi sportcsarnokban játszottak le a csapatok.
A színvonalas meccsek végén az első helyet a hibátlanul záró Békés-Drén KC szerezte meg az FKSE-Algyő és a Debreceni Sportiskola előtt. Goór Róbert tanítványai a negyedik, Bucsányi Ibolya fiai pedig az ötödik pozícióban végeztek.
A torna különdíjait, okleveleit és érmeit a PICK Szeged Utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor, és a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának szlovén világbajnoki bronzérmes beállója, Matej Gaber adta át a fiatal tehetségeknek.
Egy nagyon jó csapatokból álló tornán végeztünk a negyedik helyen, miután két döntetlen mellett kétszer kikaptunk. Értékelhető összecsapásokon léptünk pályára, láttam olyan dolgokat, amik jók voltak, de van még min javítanunk védekezésben és támadásban egyaránt. Minden meccsen szereztünk olyan tapasztalatokat, amelyekből tanulva hasznosak lehetnek nekünk a jövőben. Kiválóan küzdöttek a fiúk az egész tornán, tisztességesen helytálltak – nyilatkozta a vasárnapi PickBall-kupa után Goór Róbert, a PICK Szeged I. edzője.
Azt mondják, hogy az elégedettség titka az, hogy nem sajnálni azt, ami nincs, hanem értékelni azt, ami van. A fiúk PickBall-kupán mutatott játékával, hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Nagyon hosszú út van mögöttük és előttük is még, de szépen haladunk a kézilabdázás felé. Voltak hibáink, indiszponált időszakaink, védekezésbeli problémáink, de ők még gyerekek, akik élvezik a játékot! Hittek, küzdöttek, dolgoztak! – nyilatkozta elégedetten az utolsó mérkőzés után a PICK Szeged II. edzője, Bucsányi Ibolya.
A torna végeredménye: 1. Békés-Drén KC, 2. FKSE-Algyő, 3. Debreceni Sportiskola, 4. Pick Szeged I., 5. Pick Szeged II.
A torna különdíjasai:A legjobb kapus: Korondán Ádám (Debreceni Sportiskola). Gólkirály: Laluska Bence (FKSE-Algyő). A legjobb játékos: Herbert Benedek (PICK Szeged I.)
 
A tornáról készült óriásgaléria ide kattintva érhető el: http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2018-03-19/pickball-u11-2018-0...
 
 
– Becsei Dávid –