U10: két csapatunk is részt vett az Astron Pünkösd Kupán

A Pick Szeged U10-es korosztályából két csapatunk is részt vett az ünnepi hosszú hétvégén az Astron Pünkösd Kupán Császártöltésen. A Pick A a nyolcadik, a Pick B pedig a negyedik helyen végzett.

Miklós Melinda, a Pick A edzője: - A szombati első mérkőzésünket kicsit megilletődve kezdtünk, de délutánra sikerült helyretenni a védekezésünket, és magabiztos győzelmet arattunk. Vasárnap reggel a csoportelsőségért szálltunk harcba az ASI ellen, ahol a csapat a nagy szurkolói nyomás ellenére vissza tudott jönni a mérkőzésbe, és át is tudva venni a vezetést. Sajnos öt másodperccel a vége előtt bekapott gól megpecsételte a sorsunkat, és döntetlenre mentett az ASI, így rosszabb gólkülönbségünknek köszönhetően nem jutottunk a legjobb négy közé. A csapat ebből a csalódottságából nem tudott kilépni, így a hátralévő két mérkőzésünket - hacsak a végjátékban is de - elveszítettük. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, ez volt az első komolyabb sorozatterhelésünk. Tanulunk, és megyünk tovább a megkezdett úton! 

Bucsányi Ibolya, a Pick B edzője: - A szezon zárásaként a 17 csapatos Astron Pünkösd Kupán álltunk rajthoz. A KESI (Kecskemét), a Gézengúz ( Kalocsa) és a Tatabánya csapataival kerültünk egy csoportba. A torna nyitónapján a Gézengúzt és a KESI-t is magabiztos játékkal vertük, így vasárnap délelőtt a Tatabánya ellen már a csoportelsőségért léptünk pályára. Kemény és harcias mérkőzésen döntetlent játszottunk.  Csoportunk élén zártunk, így az esti mérkőzésen már a döntőbe jutás volt a tét. Itt a PLER csapatát kaptuk. Ellenfelünk összeszedettebb, pihentebb formát mutatva főlényes győzelmet aratott felettünk. A zárónapon, hétfőn, a 3.helyéert kellett pályára lépnünk. Az elődöntő kudarcát nem sikerült feldolgozniuk a fiúknak, így az ASI játékosainak nyakába kerültek a bronzérmek. Összességében 17 csapatból a negyedik helyen zártunk egy kemény, fárasztó, de tanulságokkal teli hétvégén.