Válogatott, alapozás, edzőtábor

Második hete tart a PICK Kézilabda Akadémia játékosainak az alapozás.

Kemény napok vannak a fiatalok háta mögött. Hat játékosunk pedig a magyar ifjúsági-válogatottal készül az Európa-bajnokságra, amelynek kapitánya akadémiánk vezetője, Kárpáti Krisztián. Ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy három akadémista, Radvánszki Zsolt, Ludmán Marcell és Luka Krivokapics a felnőtt csapattal kezdte meg a felkészülést.

A magyar férfi ifjúsági-válogatott továbbra is gőzerővel készül a jövő héten kezdődik montenegrói Európa-bajnokságra. Akadémiánk vezetője, Kárpáti Krisztián irányítja a nemzeti együttest, amelyben hat szegedi fiatal szerepel. A mieink az elmúlt héten két edzőmeccset játszottak, előbb 39-20-ra nyertünk az olaszok ellen, majd 37-30-ra diadalmaskodtak Dánia ellen. Ezen a meccsen Balogh 1, Fekete 3, Molnár 1, Szepesi 3 és Szűcs 2 gólt szerzett, míg Gazsó nem talált a kapuba. A magyarok pénteken és szombaton Szerbia ellen tartják a főpróbát, majd augusztus 4-én kezdődik az Eb. A csoportunkban Németország, Izland és Lengyelország szerepel.

A portugáliai U20-as Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik helyet szerezte meg. A keretnek tagja volt két PICK Szeged Akadémia játékos, Radvánszki Zsolt és Ludmán Marcell. A két fiatal már visszatért Szegedre, és a felnőtt csapattal hétfőn elkezdte a felkészülést. A szintén akadémista Luka Krivokapics is a nagyokkal készül, így ők hárman a szlovéniai edzőtáborba is elutaznak.

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Balatonbogláron edzőtáborozik, Vladan Jordovics együttese a kemény edzések mellett edzőmeccset is játszik majd. A jövő héten az U23-as csapatunk vonul edzőtáborba. A többiek jelenleg Szegeden edzenek, a Ludányi Márton sportcsarnokban napi két edzésen vesznek részt. Tart az alapozás, amely mindig kemény, de jó alapot ad az egész idényre.