Velky Péter: mindenért hálás vagyok a szegedi klubnak

Kilenc év után távozik a PICK SZEGED utánpótlásedzője, Velky Péter. Vele készítettünk búcsúinterjút.

 - Kilenc évet töltöttél el Szegeden: először mint játékos, majd mint utánpótlásedző. Milyen élményeket viszel el tőlünk?

- 2011-ben érkeztem a PICK SZEGED-be, akkor még utánpótlás játékos voltam, de lehetőséget kaptam, hogy a felnőtt kerettel készüljek. Alkalmanként játszottam is, de jött egy komolyabb sérülés, amely kicsit megtörte a pályafutásomat. Minden segítséget megkaptam a klubtól, hogy rendbe jöjjek, felépüljek, ezért hálával tartozom, mert ez rengeteget jelentett a visszatérésemben. A sérülésem alatt elvégeztem az edzői képzést, hiszen sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán visszatérhetek-e a pályára. Szerencsére rendbe jöttem, így játszottam és edzősködtem egyszerre. Sikerült újból NB I-es meccset játszani, illetve a BL-ben is bemutatkozni. Nehéz szavakkal kifejezni azt, hogy ilyen fiatalon mennyi segítséget kaptam játékosként és edzőként is. Ezért nagyon hálás vagyok.

- Sokszor ültél ott a felnőtt csapat edzésén és figyeltél. Sokat tanultál Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől?

- Rengeteget! Kijelenthetem azt is, hogy amikor már nem voltam a játékosa, akkor még jobban megismertem azt a rendszert, amit tanít. Egyet sajnálok, hogy ezt játékosként nem tudtam úgy megérteni, mint már edzőként, hiszen biztos, hogy sok pluszt adott volna, még jobbá válhattam volna. Volt bőven mit tanulni tőle, igyekeztem ezt hasznosítani.

- Milyen az utánpótlás edzők élete?

- Emlékszem az első napokra, hiszen minden nagyon furcsa volt. Fiatal voltam, tudtam, hogy nem egyszerű feladatot vállaltam el, és ezt a munka közben tapasztaltam meg, és jöttem rá, hogy mennyire nehéz. Idő kellett, hogy mindenbe beleszokjak, de az első pillanatoktól nagyon tetszett, éppen ezért döntöttem úgy, hogy az edzői hivatás lesz az életem.

- A napokban már elköszöntél a csapatodtól. Mit mondtál búcsúzóul nekik?

- Kiemeltem, hogy dolgozzanak komolyan, mert a munka mindig kifizetődik. Ha szerencséjük van, akkor ez hamar megtörténik, ha nem, akkor ennek is eljön az ideje. Sok sikert kívántam a srácoknak!

Interjú: Süli Róbert