Garami Zsolt

Pécsett születtem, sportcsaládban, elég mozgékony gyermekként, így nem volt kérdés, hogy az általános iskolát sportosztályban kezdjem.

Egészen a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomámig megmaradt ez a folyamat.

Labdarúgóként NB2-es szinten hagytam abba a játékot, több sérülés és egyéni elképzeléseim alapján, 26 évesen döntöttem úgy, hogy a testnevelő tanári és edzői pályát választom.

A kézilabdával mindig jóban voltam, az egész TF-es évfolyamunk imádta, nagyon jó kézilabda órák voltak. Többször szerepeltem az évfolyami csapatban, ahogy a kosár és röplabda csapatainkban.

Tanárom volt többek között Kovács Laci Bácsi és Mocsai Lajos is. Tőlük a rengeteg szakmai ismeret mellett a kézilabda szépségét és a benne rejlő örömöket találtuk meg.

Öt évig dolgoztam 10 és 14 éves korú fiatalokkal, majd személyi edzőként folytattam tovább.

Itt nagy tapasztalatokat szereztem, hiszen mindenféle mozgásszervi problémával találkoztam a teljesítményfokozás mellett is. Emellett a fellelhető, szinte minden funkcionális sporteszköz használatát elsajátítottam, sikeres oklevelet szerezve ezekből a különböző képességfejlesztő módszerekből.

Ekkor már biztossá vált, hogy ezen a pályán fogok mozogni, csak arra nem gondoltam, hogy csapat szinten is kapok felkérést erőnléti edzőként. Első alkalommal Mészöly Géza keresett meg, hálával tartozom neki, egyik edzésemet megtekintve látott bennem valamit, így a stábjába kerültem.

Főbb erőnléti edzői tevékenységeim:

Szakmai igazgató: LITE wellness Clubok (Budapest 36 személyi edző kolléga vezetője)

Magyar U19-es válogatottal kijutás az Új-Zélandi VB-re, 

5. és egy 6. hely, az akkor még NB1-es Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatával,

Sportigazgató a Sport 11 sportkomplexumban,

A Moyra Budaörs kézilabda csapat erőnléti edzője 2019 végéig,

2019 novemberétől az augusztusi Szlovén EB-ig a férfi ifjúsági kézilabdaválogatott erőnléti edzője,

Idén Január 1-től a Pick Szeged Akadémia erőnléti vezetője.

A szakmai ismeretem mellett szervezési adottságaimnak köszönhetően többször kerültem többször olyan pozícióba, ahol építkezni, rendszert kellett kialakítani.

Itt Szegeden nagyon barátságos közeg fogadott, sok ügyes és lelkes fiatallal találkoztam.

Célom, hogy a város kézilabda utánpótlását fizikai szempontból, a lehető legjobb tudásom szerint szervezzem és idővel tudjunk saját nevelésű játékost adni a felnőtt csapatnak.

 

Tisztelettel,

Garami Zsolt