Pertics Piroska

A kézilabda iránti szeretetem az általános iskola ötödik osztályában kezdődött, amikor megkértük a barátnőimmel a testnevelő tanárunkat, hogy indítsunk leány kézilabda csapatot. Ettől kezdve életemben a kézilabda központi helyre került. Diákolimpiák, megyei bajnokságok és NB-II-es bajnokságban szerepeltem, amelynek egy keresztszalag szakadás vetett véget. A sportág iránti szeretem az aktív játékosi pályám után is megmaradt, ezért megszereztem az edzői képesítést és elkezdtem edzősködni. A szivacskézilabda megjelenésekor már aktív edző voltam. Először a kislányokkal dolgoztam, akikkel az Adidas bajnokságban többször bejutottunk az országos 8-as döntőbe, a legnagyobb sikerünket a veszprémi Cell-Cupán értük el, ahol a jó helyezések mellett 2007-ben az U12-es korosztállyal megnyertük a tornát és sikerült elhoznunk a kupát. Ezután Kisteleken fiúkkal kezdtem el foglalkozni, ahol a 2009-es évben szivacskézilabdában, országos II. helyezést értünk el, az Erima országos bajnokságban. A fiúkkal is beneveztünk a Cell-Cupra, ahol sikerült felállnunk a dobogó III. helyére.

A tanítványaim közül többen vannak, akik nálam kezdtek el kézilabdázni és eljutottak magasabb osztályokba. (NBII, NBI-B) Sőt van a lányok között is valamint a fiúk között is, akik az NBI-es bajnokságban szerepelnek. 

Örömmel tölt el az a tudat, hogy egy vidéki kisvárosból is a közelébe lehet kerülni egy Bajnokok Ligájában szereplő nemzetközi szintű csapatnak. A néhai országos második helyezett fiú csapatból vannak, akik a jelenlegi Pick NBI, NBI Ifi, NBI-B csapat keretébe tudtak kerülni. 

Az élsportolók mellett nagy büszkeséggel töltenek el azok a tanítványaim is, akik a játékos múltjuk mellett a továbbtanulásban is a sport valamely területét választották hivatásuknak. (edző, testnevelő, rekreáció).

A célom továbbra is, hogy minél több fiatal szeresse meg a sportágat. Nagyszerű emberekké és sportolókká váljanak.