Akadémiai kiválasztó házigazdái voltunk

Hétfőn benépesült a PICK Aréna, a Ludányi Márton sportcsarnok. Központi akadémia kiválasztó házigazdái voltunk.
 
Az első csoport korán kelt. Hétfő reggel nyolc órától már a regisztráció zajlott, miközben az edzői stáb értekezletet tartott, egyeztetett az egész napos központi akadémiai kiválasztóról. Ez volt az első forduló. A hazánkban működő akadémiák összefogtak, közösen dolgoznak azért, hogy tehetségeket adjanak a sportágnak.
 
A PICK Kézilabda Akadémia vezetője, Kárpáti Krisztián köszöntötte minden alkalommal a megjelent tehetséges gyerekeket és a szüleiket. Ezután közös bemelegítés szerepelt a programban. Pörögtek az események, nem volt megállás. Vladan Jordovics, a PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának edzője vezényelte a gyakorlatokat, ha kellett, akkor segítőjével, Balda Ákossal mutatta meg a feladatot. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel és lendülettel kapcsolódtak be a munkába. Nem volt megállás, folyamatosan kapták a fiatalok az utasításokat, és megmutathatták, milyen ügyesek.
 
A közel 75 perces tréninget egymás közötti játék zárta, amit már mindenki nagyon várt. Jöttek a gólok, a védések, remek kis meccseket játszottak a gyerekek. A lelátón természetesen ott voltak az akadémiák edzői, akik jegyzeteltek, figyelték a játékosokat. Szerencsére tehetségekben nem volt hiány, így mindenki füzetébe sok-sok név került.
 
Délután zárult a nap, és az biztos, hogy egyik fiatalt sem kell majd este altatni, mert mindenki rendesen meg lett mozgatva. Remek kis nap volt, és ami nagyon fontos a magyar kézilabda életében, közösen, együtt, összefogva megyünk a kijelölt úton tovább.
 
Ez volt Szeged, és az első akadémiai kiválasztó.