Balaton-kupa: ötödik és hatodik helyen végeztek csapataink

Az elmúlt hétvégén két serdülőcsapatunk a Veszprémben rendezett Balaton-kupán szerepelt. Nagy Zoltán tanítványai az ötödik, Goór Róbert fiataljai pedig a hatodik helyen végeztek.

 

Goór Róbert a PICK Szeged I. edzője: – Újabb erős mezőnyből álló tornán vehettünk részt Veszprémben, ahol a házigazda mellett a Celjével és a Novi Beograddal kerültünk egy csoportba. Előbbi kettőtől vereséget szenvedtünk, míg szerb ellenfelünket sikerült legyőznünk. Az ötödik helyért játszhattunk a Balatonfüreddel. Jó első félidei játék után négy találattal kaptunk ki. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy évvel idősebbek között szerepeltünk. Több sérültünk is volt, akiknek a hiányát nem tudtuk megoldani, de így legalább azok a játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán és láthatták, hogy milyen hiányosságaik vannak ezen a szinten. Előre szeretnénk lépni, így ezeket egyéni- és csapatszinten is igyekszünk kijavítani majd.

 

Nagy Zoltán, a PICK Szeged II. edzője: – Színvonalas mérkőzéseket játszottunk jó csapatok ellen. Már a torna elején szembesültem azzal, hogy magasság-, illetve súlykülönbséggel fogunk küzdeni. Az első két találkozón ezek ki is jöttek, de mindezek ellenére sokáig tartottuk magunkat, amire büszke vagyok. A Dugo Selótól 26–17-re, a Celjétől 32–17-re kaptunk ki. A másik két meccsünkön sikerült felvennünk a harcot az ellenfelekkel, hozzászokni a különbségekhez. Ennek eredményeként két győzelemmel az ötödik helyen zártunk, miután a WAT Margaretent 20–12-re, a Vardar Szkopjét pedig 21–17-re győztük le.

 

– Becsei Dávid –