Balda Ákos heti háromszor online edzést tart

Újabb csapatunk kerül előtérbe. A PICK SZEGED U14-es együttesének edzőjével, Balda Ákossal beszélgettünk az eltelt időszakról, a jelenlegi helyzetről, a srácokról.

-Hogyan vannak a játékosaid, mit tudsz ebben a helyzetben róluk?

-Mint mindenkinek, a gyerekeknek is nagyon nehéz ez az időszak. Délelőtt online tanulnak, délután pedig az előre elküldött edzéstervet csinálja mindenki otthon. Tartjuk a kapcsolatot, online közösen edzünk is heti három alkalommal.

-Milyen edzésmunkát végeznek most a srácok?

-Heti háromszor online erőfejlesztő edzéseken vesznek részt, plusz heti kétszer futnak. Mindezt szülői engedéllyel tehetik, akit nem engednek el, azoknak írtam össze állóképességi blokkot, amit otthon el tudnak végezni.

-Az eddigi szereplésetekkel mennyire vagy elégedett?

-Jelen pillanatban az első osztály rájátszásában a 4. helyen állunk. Voltak kifejezetten jó mérkőzéseink, és sajnos akadt kevésbé jól végződő találkozó is, amikor a végjáték nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Kicsit vegyes érzések vannak bennem, de bízom benne, hogy tudjuk folytatni a küzdelmeket, és el tudjuk érni a kitűzött célunkat: érmet szeretnénk nyerni.

-Mi a csapat erénye?

-Együtt, egymásért, CSAPATKÉNT küzdve számtalanszor bebizonyították ezalatt a majdnem két év alatt, amióta együtt dolgozunk, hogy mindenkit le tudnak győzni a saját korosztályukban. Például a legutóbbi fordulóban is nagyot harcolva sikerült a Kézilabda Utánpótlás Kft. ellen 1 góllal nyerni, megtörve az addigi veretlen mérlegüket.

-Miben kell még fejlődniük?

-Azt gondolom, hogy a játék minden elemében kell fejlődniük, de jó úton járnak. A legfontosabb, hogy célokat tűzzenek ki saját maguknak. Minden edzésen, minden pillanatban 100%-os koncentrációval dolgozzanak. A kemény munka mindig eredményre vezet.

-Ha újra indul a szezon, mire kell először a fő hangsúlyt fektetni az edzéseken?

-Ebben az időszakban a labda a háttérbe szorult. Más mozgásokkal, edzésekkel próbálják meg az edzettségi szintet fenntartani, fejleszteni a fiúk. Ezért mindenképpen a labda kerül majd a főszerepbe.

-A srácoknak mit jelent a PICK SZEGED-ben játszani?

-Rendkívül büszkék, hogy egy ilyen patinás, nagy múltú klubhoz tartozhatnak. Bíznak benne, hogy megadatik a lehetőség számukra, hogy a nagycsapatot erősítsék évek múlva.

-Mi az edzői hitvallásod?

-A munkához csak száz százalékosan  állj hozzá, mert csak annak van értelme. Mindig tiszteljük meg saját magunkat, és ne elégedjünk meg a "középszerűséggel".

Interjú: Süli Róbert



Korosztály: