Barátság-kupa: veretlenül az élen végeztünk

Klubunk Ifjúsági I. osztályú csapata veretlenül a lengyelországi Barátság-kupa első helyén végzett, miután az utolsó mérkőzésen a házigazda PGE Vive Kielce ellen 26–26-os döntetlent játszottunk.

Lengyel, magyar, két jó barát – Polak, Wegier, dwa bratanki. Az összetartás jegyében kiváló tornán vehettünk részt Kielcében, ahol a Wisla Plockot 32–31-re, a Telekom Veszprémet 25–20-ra győztük le, míg ma döntetlent játszottunk a házigazda ellen.

A mai mérkőzéseket a helyszínen tekintette meg a két ország köztársasági elnöke. A torna végeztével a díjakat Andrzej Duda lengyel, valamint Áder János magyar köztársasági elnök adta át a játékosoknak, tőlünk a legjobbnak Lőrincz Marcell bizonyult.

PGE Vive Kielce – PICK SZEGED 26–26 (10–17)

A szegedi gólszerzők: Balán 6, Tőkés 4, Lőrincz 4, Csiki Cs. 3, Serfőző 3, Kurai 2, Rea 2, Bajusz B. 1, Oltványi 1.

Ma készült képeink ide kattintva nézhetőek meg.

Velky Péter, a PICK SZEGED edzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést védekezésben, ebből labdákat szereztünk, és gyors, egyszerű gólokat lőttünk. Amikor ez nem jött össze felállt fal ellen kellett támadnunk, de azt is szépen megoldottuk. Ziccerekig eljutottunk, amiket értékesítettünk, így az első félidőt hétgólos előnnyel zártuk. A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, mintha úgy gondoltuk volna, hogy már vége van a mérkőzésnek. Ezt az ellenfél keményen kihasználta, és elkezdett visszakapaszkodni. Jól támadtunk, helyzetekig jutottunk, de ezeket nem sikerült belőnünk. Védekezésben is sokszor kihagytunk, amiből könnyű gólokat kaptunk. Sajnos így az ellenfél a mérkőzés végére visszajött döntetlenre, de a vezetést nem tudta átvenni, így megőriztük veretlenségünket a tornán. Nagyon szépen köszönjük a meghívást erre a rendkívül színvonalas tornára, amely kiválóan szolgálta a felkészülésünket Nagyszerű csapatok ellen tudtunk játszani, és szerencsére jó játékkal és védekezéssel, valamint a csapat kemény munkájával megszereztük az első helyet, amihez gratulálok a csapatnak!

Lőrincz Marcell, a PICK SZEGED játékosa: – Hosszú utazást követően a számunkra ismeretlen Wisla Plock ellen kezdtük meg a tornát csütörtökön. Jól indítottuk a meccset, szerencsére nem látszódott rajtunk a hosszú utazás, ott voltunk fejben, így uraltuk az egész találkozót. Pénteken következett a magyar rangadó a Veszprém ellen, amelynek már az utánpótlásban is megvan a súlya, ehhez mérten álltunk az összecsapáshoz. Felpörögtünk, a taktikai utasításokat az egész meccsen betartottuk, így kiváló védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően ötgólos győzelmet arattunk. Ma úgy léphettünk pályára, hogy az eredményektől függetlenül már biztosan az első helyen végzünk. A célunk azonban az volt, hogy megőrizzük veretlenségünket, amit sikerült. Fontos volt, hogy a magyar és a lengyel köztársasági elnök is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, ami további pluszt jelentett számunkra. Összességében egy kiváló tornán vetünk részt, kemény mérkőzések után végeztünk mindenki előtt. Fontos tapasztalatokkal utazhatunk haza.

A tornagyőztes PICK SZEGED csapatnévsora: Marczika Barnabás, Gémes Bence (kapusok), Lőrincz Marcell, Józsa Ádám, Csiki Csaba, Nagy Balázs, Serfőző Krisztián, Rea Barnabás, Bajusz Brúnó, Balán Norbert, Kurai Zoltán, Tőkés Martin, Oltványi Balázs. Edzők: Velky Péter, Kis Márk. Fizioterapeuta: Szremcsev Lórán, csapatvezető: Dusik Zoltán.

– Becsei Dávid –

Korosztály: