Brcko: serdülőink legyőzték a PSG-t

Az elmúlt hétvégén két csapatunk is a bosnyák Brckóban rendezett Locomotiva Kupán vett részt. Elsőként a serdülő I. osztályban szerepelő csapatunk edzője, Goór Róbert számol be a tornán tapasztaltakról.

A nívós tornát a régió legjobb csapataival rendezték meg, ott volt a Vardar Szkopje, a Zagreb és a Celje is, de a francia PSG ellen is pályára léptek a szegediek a csoportkörben.

Goór Róbert, a PICK Szeged edzője: – Nagyon minőségi és jó csapatokból álló tornán vehettünk részt, egy évnél idősebbek mezőnyében.  A lejátszott mérkőzések alapján értékelni tudtuk az elmúlt félévet és az eddig elvégzett munkánkat. Tizenhat csapat négy négyes csoport volt besorolva, mi a PSG-vel, Presovval, Zsupanyával kerültünk össze. A csoportmérkőzéseket akadálytalanul vettük, védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk, amihez jó kapusteljesítmény párosult. Csoportelsőként jutottunk a legjobb 8 közé, ahol az újvidéki Vojvodinával találkoztunk. Sajnos kétgólos vereséget szenvedtünk. A védekezés és a kapusteljesítmény helyén volt, de támadásban gólképtelenné váltunk. Így az ötödik helyért a Partizan Beograddal játszottunk, ahol egy góllal kikaptunk. Sokat tanultunk a lejátszott mérkőzésekből, és nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk, amelyek a későbbiekben nagyon fontosak lesznek a csapat számára az előttünk álló bajnokságban.

Csoportmeccsek:

Pick Szeged  Tatran Presov (szlovák) 1817 (127)

Pick Szeged  PSG (francia) 2013 (86)

Pick Szeged  Zsupanya (horvát) 2618 (148)

Negyeddöntő:

Pick Szeged  Vojvodina (szerb) 1113 (47)

Az 5. helyért:

Pick Szeged  Partizan Beograd (szerb) 1617 (108)

A torna ezen korosztályát a Zagreb nyerte meg a Krka elleni döntőben, a bronzérmet a Veszprém szerezte meg.

A tornáról készült mini galériánk ide kattintva tekinthető meg.

– Becsei Dávid – 

Korosztály: