Főnix-kupa: három csapatunk is Debrecenben járt

Az elmúlt hétvégén a PICK Szeged Utánpótlás három csapata a debreceni Főnix-kupán vett részt. A tizenegy éveseink a hatodik pozícióban zártak, míg a tízévesek között egyik együttesünk a nyolcadik, másik a kilencedik helyen végzett.

Goór Róbert, a PICK Szeged U11 edzője: – Betegség és egyéb elfoglaltságok miatt kis létszámmal tudtunk elindulni a tornán. Az ott levő fiúk maximálisan helyt álltak a kihívásoknak, a tizenkét csapatos mezőnyben a hatodik helyen végeztünk. A lejátszott mérkőzések megmutatták, hogyan kell tovább edzenünk, és miken kell még javítanunk, hogy eredményesebbek, jobbak legyünk. Mindenkinek gratulálok a tornán nyújtott teljesítményéhez.

Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged II. edzője: – Több szempont miatt is szeretünk a Főnix-kupán részt venni. Olyan csapatokkal játszhatunk, akikkel a bajnokságban nem, valamint sok tapasztalatot szerezhetünk Debrecenben. Olykor azonban bebizonyosodik, hogy döntetlennel és nagykülönbségű győzelemmel sem lehet a megérdemelt eredményt elérni. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra a kitartásuk és a küzdeni akarásuk miatt!

Mandl Alice, a PICK Szeged I edzője: – Nagy lelkesedéssel készültünk az első ’’ottalvós’’ kupánkra. Tudtuk, hogy idősebb csapatokkal kell majd megküzdenünk. A csoportkörben nem számíthattunk könnyű mérkőzésekre, mert ellenfeleink az ősszel veretlenek maradtak a Kisiskolás bajnokságban. A Gyöngyöstől szoros meccsen kikaptunk, míg a Nyíregyházát három góllal legyőztük. A tornát később megnyerő budapesti Pumukli KA nagy iramot diktált ellenünk, amit nem tudtunk tartani. Büszkék vagyunk rá, hogy nagy csatára késztettük őket. A helyosztókon a PICK II. ellen döntetlent játszottunk, míg a Mezőkövesdtől vállalható vereséget szenvedtünk el. Nagyon hasznos volt a torna, szembesültünk a hiányosságokkal. Tudatosult, hogy jó úton haladunk, de az idősebbek elleni versenyeken gyorsítani kell a játékunkat. Várjuk a következő kihívásokat és a 2019-es Főnix kupát.

– Becsei Dávid –