Főszerepben a PICK SZEGED U11

Nincs edzés, nincs meccs! Mindenki otthon edz, ahogyan tud, ehhez a gyerekek a PICK SZEGED edzőitől, erőnléti trénereitől minden segítséget megkapnak. Bucsányi Ibolyával, a PICK SZEGD U11-es csapatának edzőjével beszélgettünk. Természetesen a többi korosztály is sorra kerül, ez az első rész.

-        Hogy telnek a napjaitok?

-        Ahogy mindenkinek, most nekünk is visszafogottabban, a megszokott ritmustól merőben eltérően telnek napjaink. Srácok otthon tanulnak és próbálják a kondijukat is megőrizni.

-        Mennyire tudod tartani a kapcsolatot a gyerekekkel?

-        A mai digitalizált világban a kapcsolattartás már nem okoz problémát. Túl sok feladattal nem igazán szeretném őket és szüleiket terhelni, inkább javaslatokat teszek, hisz elég nekik az iskolai feladataikat kipipálni. Valljuk be ez most nem csak a néhány soros leckeírásról szól...

-        Az eddig lejátszott meccseken, edzéseken mi tetszett leginkább a gyerekektől?

-        A magunk mögött hagyott szezon részt rendkívül sikeresen és hasznosan teljesítettük. Jól szerepeltünk a bajnoki fordulókon és a felkészülési tornákon egyaránt. De ami még ennél is fontosabb, hogy a szeptemberben hozzánk csatlakozott társak egyre inkább beilleszkednek csapatunkba, kezdik felvenni a ritmust.

-        Miben kell még javulniuk?

-        Fejlődési opció, lehetőség mindig van, főképp az utánpótlás korosztályokban. A helyzetkihasználásunkat és a határozottságunkat mindenképp erősíteni kell, noha korosztályuk többi csapatához mérten igen előre tartanak minden tekintetben.

-        Ebben a korban mi a legfontosabb, mire helyezed az edzéseken a hangsúlyt? 

-        A képesség- és koordináció fejlesztés mindenek előtt. Ezeket leginkább testnevelési játékok segítségével tudjuk a legélvezetesebb formába bújtatni. Mindezek mellett a cselezés és a labdabiztonság mindig szerepet kap.

-        Mennyire tudják, hogy ők is a MOL-PICK SZEGED-család részei?

-        Meglátásom szerint száz százalékos tagnak tekintik magukat a MOL-PICK SZEGED-családban.

-        Várják a mentorokat az edzésen?

-        A mentoredzéseknek mindig különleges légköre van. Szeretik és várják is a közös munkát a srácok, hisz ilyenkor az álmaik is sokkal elérhetőbbnek tűnnek, mikor a példaképeik köztük járnak.

-        Mennyire lesz nehéz újra kezdeni mindent?

-        Mennyire lesz nehéz? Ez sok mindentől függ… Reméljük, nem nagyon!

-        Mit üzensz a srácoknak?

-        Üzenem a fiúknak, hogy KITARTÁS és a kis kékekre is jellemző türelemmel, szabálykövetéssel biztos vagyok benne, hogy hamarosan találkozunk!

Interjú: Süli Róbert