Ifjúsági csapatunk az 5. helyért játszhat Düsseldorfban

Ma újabb két német együttes várt ifjúsági csapatunkra a németországi Düsseldorfban, ahol Velky Péter tanítványai a korosztály legrangosabb tornáján vesznek részt. A negyeddöntőben a Melsungentől vereséget szenvedtünk, majd az 5-8. helyért a Göppingent legyőztük, így holnap a Magdeburg–Veszprém találkozó győztese ellen lépünk pályára az ötödik pozícióért.

Százszázalékosan zártuk a csoportkört tegnap a düsseldorfi ifjúsági felkészülési tornán, miután a Magdeburgot, a Hannovert és a Rhein-Neckar Löwent is legyőztük. A mai negyeddöntőben a Melsungen várt ránk. A németek végig uralták a meccset, így az 5-8. helyért játszhattunk a Göppingennel. Győztünk, így az ötödik helyért holnap 13.50-től a Magdeburg–Veszprém mérkőzés győztesével találkozunk, amelyet abban az ISS Dome-ban rendeznek, amelyben 19.30-tól a Kiel–Flensburg Német Szuperkupa-döntőt játsszák.

Eredményeink, negyeddöntő: MOL-PICK SZEGED–MT Melsungen 18–24 (10–13).

Az 5-8. helyért: MOL-PICK SZEGED–Frisch Auf! Göppingen 20–16 (10–11)

– Délelőtt Melsungen ellen látszott, hogy a tegnapi három meccs rengeteget kivett belőlünk, nagyon fáradtak voltunk. Az ellenfél hosszabb padja miatt frissebben kézilabdázott, végig vezetett. Döntetlenig egyszer sem tudtunk visszakapaszkodni, az utolsó két percben pedig kinyílt az olló, így hatgólos vereséget szenvedtünk. A Göppingen ellen rosszul kezdtünk, pontatlanul támadtunk és védekeztünk. Könnyű gólokat kaptunk, míg elől kimaradtak a helyzeteink. A második félidőben nagyot küzdöttünk, egyenlítettünk, majd magabiztos sikert arattunk – értékelte a mai két összecsapást az ifjúsági csapatunk trénere, Velky Péter.

– Becsei Dávid –

Korosztály: