Ifjúságiak: három német csapat ellen győzelemmel kezdtünk Düsseldorfban

A Velky Péter trenírozta ifjúsági csapatunk a hosszúhétvégén a németországi Düsseldorfban szerepel felkészülési tornán, amelyet ma három győzelemmel kezdett. A holnapi negyeddöntőben 10.30-tól valószínűleg az MT Melsungen korosztályos együttesével találkozunk majd.

Eredmények, A csoport: SG Flensburg-Handewitt–MT Melsungen 12–19, Bergischer HC–Skandenborg Handbold 20–23, Skandenborg Handbold–MT Melsungen 27–16, Bergischer HC–SG Flensburg-Handewitt 13–17. A Flensburg–Skandenborg és Melsungen–Bergischer mérkőzések még nem fejeződtek be.

B csoport: TSV Bayer Dormagen–Frisch Auf! Göppingen 25–22, Telekom Veszprém–Bäekkelagets SK 20–16, Bäekkelagets–Frisch Auf! Göppingen 11–24, Telekom Veszprém–TSV Bayer Dormagen 27–21. A Dormagen–Bäekkelagets és Göppingen–Veszprém mérkőzések még nem fejeződtek be.

C csoport: HC Fivers WAT Margareten–Füchse Berlin 19–22, RK Celje–THW Kiel 24–23, THW Kiel–Füchse Berlin 19–22, RK Celje– HC Fivers WAT Margareten 22–20. A Fivers–Kiel és a Berlin–Celje meccsek még nem fejeződtek be.

D csoport: SC Magdeburg–MOL-PICK SZEGED 17–19, MOL-PICK SZEGED–TSV Hannover-Burgdorf 21–20, Rhein-Neckar Löwen–MOL-PICK SZEGED 17–23.

– Már januárban meghívtak bennünket erre az eseményre, amely ebben a korosztályban Európa legrangosabb tornája. Tíz német csapat közül a csoportban hármat megkaptunk. Kitűzött célunk előzetesen nem volt. Hasznos tapasztalatokat akarunk szerezni, amennyiben emellé jó eredmény is társul, akkor még boldogabbak leszünk. A mai három mérkőzés jól sikerült. Voltak hibáink természetesen, amelyekből a többi találkozóra még tanulnunk kell, próbáljuk minél tovább kitolni a győzelmi sorozatunkat – nyilatkozta ifjúsági csapatunk edzője, Velky Péter.

– Becsei Dávid –

Korosztály: