III. PickBall Extra Kupa: dolgozik már az izgalom a fiúkban

Csütörtökön reggel 9 órától nemzetközi tornát rendezünk, mivel a III. PickBall Extra Kupán a lengyel PGE Vive Kielce, a szlovén RK Celje PL, a romániai Nagybánya, a bosnyák Brcko és a szerb Vojvodina is itt lesz a Ferencváros és a Kecskemét mellett.

A 2005-ös korosztályban Teimel Róbert U14-es csapata képviseli klubunkat, míg a 2003-asoknál a serdülő I. osztályban hétfő este győzelemmel kezdett Goór-gárda lesz érdekelt.

Nem a III. PickBall Extra Kupa lesz az első olyan torna a Teimel-tanítványok számára, amelyen más országok csapataival is találkoznak, ez azonban mégis különleges két nap lehet a fiúk számára.

– A Cell-Cupon már találkoztunk más országokból érkezett, ezáltal eltérő kézilabda-kultúrát képviselő csapatokkal, de a PickBallon olyan ellenfelek lesznek, akik a felnőtt mezőny elitjét határozzák meg, ahogyan az utánpótlásban a Ferencváros és a Kecskeméti Sportiskola is, de a Vojvodinának szintén jó bázisa van – tekintett tornánk elé a fiatalabbak trénere, Teimel Róbert.

Hazai torna, nemzetközi mezőny, a fiúkban már dolgozik az izgalom.

– Kikerekedett a szemük, amikor mondtam, hogy milyen csapatok ellen lépünk majd pályára csütörtökön és pénteken. Eléggé várják már, az edzéseken pedig mindenki elképesztően koncentrál, mert mindenki benne szeretne lenni a meccskeretben. Ég a bizonyítási vágy bennük, hiszen itthon a nyári szünet végén a szülőknek, rokonoknak, barátoknak mutathatnák meg, mire képesek a pályán – mesélte.

Goór Róbert serdülőkorú csapata hétfőn bajnoki sikerrel kezdett a házi rangadón, csütörtökön pedig már a PickBallon lép pályára.

– A felkészülés végén ez egy kiváló felmérés lehet számunkra, valamint megnézhetjük, mit képviselünk nemzetközi viszonylatban. A fiúk már rutinosak az ilyen tornákat tekintve, így különösebb izgalom nincs bennük. Az alapozásunk jól telt, ez már a véghajrá. Jól haladtunk, de azért még van min csiszolnunk – árulta el Goór.

A III. PickBall Extra kupa részletes programja ide kattintva érhető el.

A III. PickBall Extra Kupa főtámogatója: a Decathlon

A torna kiemelt támogatója: a CSMKSZ

A torna támogatói: COOP SZEGED Zrt., Pick Szeged Zrt., Pizzamonster, #kékek, Szeged TV, Csak előre! A Szegedi Kézilabdáért Egyesület, Gőry Étterem

– Becsei Dávid –