Meccsre menet a PICK-indulót énekli a PICK SZEGED U13

A héten a PICK SZEGED U13-as csapatát mutatjuk be. Mandl Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.


– Mi volt az idény legnagyobb tanulsága?

- Ebben az évben vettem át a 2007-es korosztályt, még az ismerkedés fázisában vagyunk. Két csapat összevonásából lett egy, aminek nehéz összeérnie. A második félév végére már mutathattunk volna egységes képet, de sajnos a bajnokság csonkára sikerült. A nagymértékű fluktuáció szintén hátráltatta a csoport eggyé válását. A tervezést most felülírta az élet.

– Miben lépett előre nagyot a csapat?

- Az edzéseken kialakulóban a baráti összetartás. Láttam őket-nagyot küzdeni, de hitetlenséget és tanácstalanságot is tapasztaltam. Remélem, hogy idővel a kétarcúság eltűnik és egységes jó csapat válik belőlük.

– Mi lesz a következő idény legfontosabb feladata?

- Rengeteg technikai és taktikai tudás megszerzése mellett szükség lesz a magasabb szintű játék elsajátítására. A figurális játék közben muszáj lesz fejlődni önálló gondolkodásban. Javulni kell játék szituációkban, a legjobb döntések meghozatalában és annak gyorsaságában.

- Hogyan telnek a mindennapok? Hogyan edzenek a srácok?

Ho- Heti négy videokonferencia edzést tartok. A tréningekbe igyekszem sok labdás feladatot beépíteni, hogy ne legyen egyhangú és sportágidegen. A gyerekek lelkesek a körülményekhez képest. Úgy tudom, sokan mozognak szabad levegőn, én is több fiút láttam mostanában kerékpározni. A Pick Szeged honlapján található kvíz kérdésekre is rendszeresen válaszolnak.

–  Milyen közösséget alkotnak a srácok?

- Úgy látom, hogy nem csak a pályán vannak együtt, hanem azon kívül is közös programokat szerveznek. A két csapat a kezdeti barátkozáson túl van. Egyre jobb hangulatúak az edzések. A később csatlakozó társak is gyorsan beilleszkedtek.

– Mit jelent számukra a PICK SZEGED-ben szerepelni?

- Szívesen járnak szurkolni a nagy csapat mérkőzéseire, készségesen viszik a zászlót a mérkőzések előtt, vagy törlik a pályát meccseken. Trükköket és technikai elemeket lesnek el a MOL-PICK SZEGED-játékosaitól. A mérkőzésekre való utazás közben is szívesen éneklik a PICK-indulót.

Interjú: Süli Róbert

 

Korosztály: