Mentorprogram: élmény, motiváció és tanulás

Ahogyan arról az elmúlt héten beszámoltunk, a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a PICK Szeged Utánpótlással közösen mentorprogramot indított. A felnőttcsapat játékosai az U7-U12-es együtteseinél kaptak mentori teendőket, amelyről majd folyamatosan beszámolunk.

 

– A program azért jött létre, hogy közelebb hozzuk a felnőttcsapat játékosait a legfiatalabbakhoz – kezdte a mentorprogram céljainak ismertetését Herbert Gábor, a PICK Szeged Utánpótlás szakmai igazgatója –, legyen személyes kapcsolat közöttük. A 7-12 éves gyerekek hatalmas élményhez és motivációhoz juthatnak, hogy kedvenceik közül valaki bizonyos időközönként meglátogatja őket edzésen vagy mérkőzésen. Kérdezhetnek a felnőttektől, közös fotók készülhetnek, vagy akár elleshetnek apró trükköket a példaképektől. A program fő célja nem szakmai, de az utánpótlásedzők is új impulzusokhoz juthatnak a találkozók során. A MOL-PICK Szeged kézilabdásai nyitottak voltak a programra, ki-ki habitusa szerint, de mindenki örömmel fogadta az első találkozást a kicsikkel. Ezekről és a tapasztalatokról folyamatosan beszámolunk majd a közösségi oldalunkon – nyilatkozta Herbert Gábor.

 

A MOL-PICK Szeged húsz játékosa hét utánpótláscsapatnál mentor. Hat csoportnál hárman, míg egynél ketten látják el mentori feladatokat. Teimel Róbert U12-es tanítványainak Marin Sego, Jonas Källman és Bánhidi Bence lettek a mentorai.

 

– Nagyon örültem a mentorprogramnak, annak pedig különösen, hogy a csapatkapitányt, Jonas Källmant is megkaptuk – mesélte örömmel Teimel Róbert edző –. A Gyermekbajnokság versenyszabályzatában benne van, hogy minden mérkőzésen kötelező nyitott védekezést is alkalmaznunk. Ezt a világon az egyik legmagasabb színvonalon Jonas Källman műveli, így ennek elsajátításában is nagy hasznára válhat a fiúknak a svéd kézilabdázó. Úgy tudom, hogy korábban Spanyolországban edzői képesítést szerzett, ezért szeretném majd, ha ő is tartana edzést a srácoknak, amibe belevinné a saját gondolatait. Bánhidi Bence fiatal kora ellenére már klasszis, felé szerintem majd könnyebben megnyílnak a fiúk. Tőle is rengeteget tanulhatunk majd. Marin Sego különleges mentor lesz, mivel én mezőnyjátékos voltam, ő kapus, így új impulzusokat adhat majd a játékosaimnak, aminek külön örülök. Szeretném, ha majd néha kijárnának az edzéseinkre, ha belefér, talán még egy-két meccsre is, valamint fontos lenne, hogy beszéljenek a karrierjükről, hogy milyen egy profi kézilabdázó élete. Hogyan készülnek, hogyan dolgozzák fel a sikereket és a vereségeket, egyáltalán mivel jár a sportolói élet – zárta a beszélgetést Teimel Róbert.

 

– Becsei Dávid