Örökbe fogadta a Pick utánpótlás Pickszit!

A Pick Szeged utánpótlás kézilabdacsapata a Zöldségcentrum Kft. támogatásával örökbe fogadta a vadaspark egyik legnépszerűbb kis állatát, a tavaly decemberben született jaguárt.

Vadkerti Attila, a klub utánpótlás operatív vezetője egy nagyszerű vetélkedővel színesítette a programot. Öt csapatot alakított ki a szegedi fiatalokból, a kapitányi szerepet pedig a felnőtt együttes tagjai töltötték be. Zubai Szabolcs, Ancsin Gábor, Roberto Parrondo, Rajko Prodanovics és Vadkerti volt a vezér.

A gyerekek a kézilabdásokkal bejárták a vadasparkot, és megkeresték az öt állomást. Itt kérdéseket kaptak, amire válaszolniuk kellett. Végül Zubai és Parrondo csapata hibátlannak bizonyult, így ők lettek a győztesek. A játék után a résztvevők a Coop Szeged Zrt. jóvoltából felajánlott finomságokkal frissítették fel magukat.

Hivatalosan Zubai Szabolcs és Vadkerti Attila leplezte le a táblát, és lett immár a fekete színű jaguár neve Pickszi. Ezt a Pick-tábor szavazta meg, hatalmas fölénnyel lett győztes ez a név – közel 500 voksot kapott a csapat Facebook-oldalán.

A kis jaguár nem volt félénk, édesanyja annál jobban aggódott a nagy tömeg láttán. Pickszi az év végéig még Szegeden lesz, utána azonban költözik, minden bizonnyal a prágai állatkertben él tovább.