Pünkösd Kupa: szép eredményt értünk el

A kalocsai Pünkösd Kupán két csapatunk is érdekelt volt az elmúlt hosszú hétvégén. Bucsányi Ibolya csapata a negyedik helyen, míg Miklós Melinda együttese a hatodik pozícióban végzett.

Csoportmeccsek:

Eger SBS Eszterházy - PICK Szeged U10 11 – 17

Vecsési SE - PICK Szeged U10 7 – 14

PICK Szeged U10 - KESI 10 – 12

 

Helyosztók:

PICK Szeged U10 - Eger VSI 19 – 12

PICK Szeged U10 - Kézi UP PLER  9 – 14

 

Miklós Melinda, a PICK Szeged U10 edzője: - Egy hosszú szezon lezárása volt ez a Pünkösdi Kézilabda Kupa, és úgy alakult, ahogy az egész szezon. Jó és rossz periódusok váltották egymást.  A csoportmeccsek során csak a későbbi győztes Kecskeméttől szenvedtünk vereséget, így az 5-8. helyért játszhattunk, ahol már kiütközött a fáradtságunk, illetve az 5. helyért vívott mérkőzésen a PLER erősebb fizikuma. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, nagyon jó három napot töltöttünk együtt. Azonban a hétvége legfontosabb eseménye a felnőtt csapat bajnoki címe volt, mérhetetlenül büszkék most kis- és nagy #kékek egyaránt!

 

Csoportmeccsek:

PICK Szeged - Eger 15-7
PICK Szeged - Dunakeszi 23-7
PICK Szeged - Százhalombatta 16-4
PICK Szeged - Csanádi 30-5
 
Helyosztók:
PICK Szeged U11 - FKSE-Algyő 16-19
PICK Szeged U11 - Balmazújváros 14-19
 
Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged U11 edzője: - Nagy izgalommal várták a fiúk a pályára lépésük minden pillanatát. A csoport mérkőzéseket igen nagy magabiztossággal, határozott, pörgős játékkal nyerték meg. Az Algyő elleni elődöntőben nagy akarattal küzdöttünk és határozottan játszottunk, de a mérkőzés végén egy másfél perces rövidzárlat eldöntötte a döntős helyet. A zárónapon a bronzéremért Balmazújvárossal kellett szembe néznünk. Ezen a derbin a hitünk kevésnek bizonyult, hullámzó teljesítményünknek köszönhetően alulmaradtunk. A negyedik helyet szereztük meg, ami a tizennégy csapatos mezőnyben szép eredmény, pláne, hogy magunk mögött tudhattuk a Békés, a KESI, a Mezőkövesd és a Simontornya csapatát is. Gratulálok a fiúknak és büszke vagyok a pályán mutatott játékukra.
 
- Becsei Dávid -