Sikeresen zártuk az adai Mikulás-kupát

Az elmúlt hétvégén négy csapatunk az adai Mikulás-kupán vett részt. Teimel Róbert tanítványai aranyéremmel, míg Kis Márkék ezüstéremmel térhettek haza a vajdasági városból, de Pertics Piroska és Szabó Péter fiai is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Az U12-es I. osztályban érdekelt együttesünk sokat fejlődve aranyérmet nyert a tornán. Az edzők szavazatai alapján Bacsa Bálint lett a torna legjobb játékosa, míg a legjobb kapusnak Széll Rolandot választották meg.

A csapat tagjai: Koncz, Széll, Vida, Szekeres, Szilágyi, Németh, Muráti, Nyíri, Monoki, Temesvári, Nagy, Szente, Bacsa, Szabados, Kószó, Sutka, Losoncz, Balogh. Edző: Teimel Róbert.

Teimel Róbert: – Örülök neki, hogy el tudtunk menni erre a tornára, hiszen itt más kézilabda-kultúrát képviselő csapatokkal találkoztunk. A csoportmeccsek és az elődöntő alatt mindenki szerephez jutott, ennek kifejezetten örülök. A döntőben a saját csoportunk első helyezettjével találkoztunk (első mérkőzésen döntetlen játszottunk velük), akiket okosan és fegyelmezetten kézilabdázva meg tudtunk verni, így a legfényesebben csillogó érmet hozhattuk haza. Sokat fejlődtek a srácok, egyre magabiztosabbak és már nagybetűs csapatként dolgoznak. Gratulálok mindenkinek, a két különdíjasunknak is.

 

Kis Márk U14-es I. osztályban edződő csapata a második helyen végzett tizenegy csapatból. Ezt a korosztályt tizenkét résztvevősre tervezték, de az utolsó pillanatban visszalépett egy gárda, így a tornán kívül a Novi Beograd ellen is játszottak a fiúk.

A háromnapos torna első két napjára Kis Márk nem tudott elmenni, így a PICK Szeged utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor volt az ideiglenes edzője az U14-eseknek, így azt ő értékelte.

Herbert Gábor: – A csoportmeccseken magabiztos győzelmeket arattunk az Alsóörs és a Rastimo ellen. A tornán kívül a Novi Beograddal döntetlent játszottunk. Ezen a találkozón már voltak intőjelek a csapat játékában.

Kis Márk: – Vasárnap a három csoportelső körmérkőzéses rendszerben döntötte el az 1-3. helyezéseket. Először a házigazda Ada volt az ellenfelünk, akit két góllal legyőztünk. Nagyobb különbségű sikert is arathattunk volna, ha a helyzetkihasználásunk jobb. Az utolsó mérkőzésen a Vojvodina ellen négygólos vereséget szenvedtünk, mert pontatlanok voltunk és kritikán aluli volt a helyzetkihasználásunk. Összességében a lejátszott öt mérkőzés hasznos volt számunkra, pozitív és negatív dolgokra is rávilágított. A korosztály legjobb kapusa Hüvös László lett, neki és a csapatnak is gratulálok.

Pertics Piroska U14-es II. osztályban szerepelő csapata tizennégy fős kerettel utazott el Szerbiába.

Pertics Piroska: – Két napot töltöttünk a Vajdaságban, ahol öt mérkőzést játszottunk. Tanulságos és hasznos volt számunkra a torna, örülök, hogy eljutottunk ide a fiúkkal. A fizikális nagyobb és erősebb ellenfelek ellen megilletődötten kezdtünk, majd alkalmazkodva a más stílusú játékvezetéshez a kitartás és a küzdés meghozta a sikert a csapatom számára. Haladunk tovább a megkezdett úton, mert még sok munka vár ránk. Mindenféleképpen megérdemelnek egy hatalmas gratulációt a fiúk a teljesítményükért.

Az ifjúsági II. osztályban szerepelő együttesünk sérülésektől megtizedelve játszott az adai Mikulás-kupán.

Szabó Péter: – Sajnos sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt foghíjas csapattal tudtunk a tornára elutazni. Az első napon két szoros és egy nagyobb különbségű vereséget könyvelhettünk el. A második játéknapra sikerült összekapni magunkat és felszabadult, eredményes játékkal zártuk a tornát.

 

 A hétvégéről készült galériánk ide kattintva nézhető meg.

– Becsei Dávid –