Tizenhat csapat az NB I/B-ben

Az új szezonban tizenhat csapat egy csoportban küzd majd az NB I/B-ben, a mezőnyben ott van a PICK Szeged U21-es együttese.

A 2022–2023-as szezonban is az NB I/B-s bajnokságban szerepel a PICK Szeged U21-es csapata. Kárpáti Krisztián együttese sikerrel vette a rájátszást, és kiharcolta a másodosztályú tagságot.

Az új szezon komoly kihívást tartogat. Megszűnt a kétcsoportos NB I/B, így ettől az évtől kezdve egy csoportban tizenhat csapat küzd egymással. Több olyan együttes is található a mezőnyben, amely komoly első osztályú múlttal rendelkezik, a Győr, a Százhalombatta, az Ózd, az Orosháza és az idén az NB I-től búcsúzó Eger és Kecskemét is éveket töltött a legjobbak között.

A PICK Szeged U21 kerete éppen a korhatár miatt változik. Nagy Tibor kapus az NB I-ben, Dabason folytatja a pályafutását, Szilágyi Benjámin a NEKA csapatában szerepel kölcsönben, Lőrincz Marcell és Csíki Richárd a PLER-ben szerepel tovább, míg Kovács Áron az NB I újoncához, a Budai Farkasok csapatához igazolt.

A keretben lesznek új fiúk: a jobbátlövő Tóth Máté Debrecenből érkezik, a két jobbszélső, Tisza Levente és Szabó Ádám pedig a NEKA-tól kerül kölcsönbe a #kiskékek-hez.

  Július 18-án munkához lát a csapat, egyelőre foghíjas lesz a keret, hiszen akik az U20-as EB-n szerepelnek, azok később kapcsolódnak be a felkészülésbe, és hiányoznak majd az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő játékosok is. Az első időszakban a válogatott kötelezettség miatt én is hiányzom, segítőm, Szabó Levente vezeti majd az alapozást – nyilatkozta a PICK Kézilabda Akadémia vezetője, a PICK Szeged U21-es csapatának vezetőedzője, Kárpáti Krisztián.

Az NB I/B mezőnye: PICK Szeged U21, BFKA-Balatonfüred, BFKA-Veszprém, Optimum Solar-Békési FKC, SBS Eger, Kecskeméti TE, KK Ajka, Orosházi FKSE, ÓAM-Ózdi KC, PLER-Budapest, Csépe Salgótarjáni SKC, Százhalombattai KE, Agrofeed ETO UNI Győr, Szigetszentmiklósi KSK, Tatai AC, Vecsési SE.