Triplex-kupa: ifjúsági csapatunk nyerte a nemzetközi tornát

Megnyertük utolsó csoportmérkőzésünket a Triplex-kupán a romániai Nagyszentmiklóson a házigazda ellen, így a döntőben a Kiskunfélegyházával találkoztunk. Szoros meccsen háromgólos sikerrel zártunk, így az első helyen végzett Ifjúsági I. osztályú csapatunk a nemzetközi tornán.

Három hétvégén át játszottunk a Triplex-kupán. Két-két összecsapásunk volt a szerbiai Zentán  és a szegedi Etelka sori sportcsarnokban, míg utolsót és a helyosztókat a romániai Nagyszentmiklóson rendezték.

Eredmények, utolsó csoportmérkőzés:

Unirea Nagyszentmiklós – PICK SZEGED 32–39 (12–21)

A döntőben:

Kiskunfélegyháza – PICK SZEGED 25–28 (12–11)

Velky Péter, a PICK SZEGED edzője: – A torna utolsó játéknapján két pörgős mérkőzést játszottunk. Az első meccsen már a félidőben nagy különbséget tudtunk kialakítani, így a második játékrészben felszabadultabban tudtunk játszani. Ez kicsit visszavetette a koncentrációt, de végig kézben tartottuk a találkozót, és bejutottunk a döntőbe, ahol a Kiskunfélegyházával játszottunk. Korábban szoros mérkőzésen egy góllal maradtunk alul ellenük. Most fej-fej mellett haladt a két csapat az elejétől kezdve, utána sajnos hullámvölgybe kerültünk 6–10-ről 11–10re visszavetette az ellenfél a vezetést, amit a félidő végéig meg is tartott. Második játékrész közepéig szoros meccset játszottunk, ám a mérkőzés végjátékban jó védekezéssel és pontos támadással, csapatként küzdve megnyertük a meccset és így a tornát is.

– Becsei Dávid –

Korosztály: