U12: Bucsányi Ibolya tanítványai nagy lépést tettek előre

Az elmúlt hétvégén Békéscsabán rendezték meg az U12-es Badó László régió aktuális fordulóját, amelyen házi PICK-rangadót is játszottak, amelyet három góllal Miklós Melinda tanítványai nyertek meg Mandl Alice tartalékos csapata ellen.

Eredmények:

PICK SZEGED III. – Orosházi FKSE-Linamar 24–15

Orosházi FKSE-Linamar – PICK SZEGED II. 1–30

PICK SZEGED I. – PICK SZEGED III. 15–12

PICK SZEGED II. – Békés-Drén KC II. 16–16

PICK SZEGED I. – Békéscsaba DKSE 17–32

Miklós Melinda, a PICK SZEGED I. edzője: – Sajnos az eddigi nagykülönbségű győzelmek miatt úgy gondolták a fiúk, hogy elég lesz csak a PICK-mezt felküldeni a pályára, és az majd megoldja a feladatokat helyettünk. Várható volt, hogy előbb vagy utóbb ez a hozzáállás megbosszulja magát. Remélem, a játékosaim észbe kapnak, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken ez a teljesítmény kevés lesz.

Bucsányi Ibolya, a PICK SZEGED II. edzője: – Az eddig lejátszott hat mérkőzésünkön egy valódi ellenfelünk akadt, a Békés. Nagy rivális és mumus volt számunkra ez a csapat, de csak eddig! Lélektanilag nagy lépést tettünk előre, mert elhittük, hogy legyőzhetjük őket. Eltűnt a megszeppentség, a visszafogottság. Kiválóan védekeztünk, nagybetűs csapatként működtünk a pályán. A találkozó végére mentálisan elfáradtunk, így a megszerzett előnyünk elfogyott, ami nem csoda, hiszen a negyven gólos különbségű meccseken nem kell kétszer húsz percig a maximumot nyújtani.

Mandl Alice, a PICK SZEGED II. edzője: – Ezen a hétvégén az U12-es bajnokságban próbálták a tanítványaim megvalósítani az edzéseken tanultakat. Az őszi szünet miatt több hiányzónk volt, akiknek a pótlása külön izgalmassá tette ezt a fordulót. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz, mert nagyot küzdöttek, nyolcan játszottak le két meccset. Elégedetten hagytuk el a békéscsabai sportcsarnokot, mivel az erőfeszítésünk eredményességgel párosult.

– Becsei Dávid –

Korosztály: