U12: tökéletesen kezdtünk, végül örülhettünk a döntetlennek

A Gyermekbajnokság U12-es korosztályában érdekelt csapataink Szarvason léptek pályára. Hat mérkőzésen kétszer nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, illetve háromszor vereséget szenvedtünk.

Eredmények:

PICK SZEGED III. – Békés-Drén KC II. 23–20

HC Szarvas – PICK SZEGED III. 25–29

Békés-Drén KC I. – PICK SZEGED II. 24–18

Kecskeméti Junior – PICK SZEGED I. 24–20

PICK SZEGED II. – Békéscsaba DKSE 22–22

PICK SZEGED I. – Békés-Drén KC I. 21–24

Miklós Melinda, a PICK SZEGED I. edzője: – Az őszi, többségében könnyebb mérkőzések után a tavasszal szinte csak olyan párharcok várnak ránk, ahol a pályán töltött összes játékpercben koncentrálni kell. Ezen az úton is elindultunk, de még nagyon az elején járunk. Rá kell éreznünk, hogy kiélezett szituációkban se remegjen meg a kezünk, hogy minden állásnál, a meccs minden szakaszában helyes döntések szülessenek a pályán. Csak előre!

Bucsányi Ibolya, a PICK SZEGED II. edzője: – A Békés elleni találkozót a már megszokottnak mondható riadtsággal kezdtük, amit ellenfelünk ki is használt. Ijedtségünk leküzdése után remek védekezéssel, kiváló kapusteljesítménnyel, támadásban jó megoldásokkal feljöttünk egy gólra. Ezt a különbséget a második félidő közepéig tartottuk. Átlendülni nem tudtunk rajta, legfőképp pontatlanságunknak köszönhetően. Tartásunkat is elvesztettük, így hatgólos hátránnyal hagytuk el a pályát. A második mérkőzésünket parádésan kezdtük. Már-már tökéletesnek mondható támadás-védekezés kombinációinknak köszönhetően jelentős előnyt szereztünk. Majd ismét a pontatlanság, alapvető labdakezelési hibáinak tömkelege következett, így a meccs végén örülhettünk a döntetlennek is. Meg kell tanulnunk játszani az ilyen kiélezett mérkőzéseket és a koncentrációnkat a lefújás pillanatáig megtartani. Fejben vesztettük el a hétvégi összecsapásokat.

Bucsányi Ibolya, a PICK SZEGED III. megbízott edzője: – Mandl Alice távollétében én irányítottam a fiúkat. Az első mérkőzést álmatagon, kapkodva kezdtük. Ezt a Békés kihasználta, megléptek tőlünk. A kezdeti nehézségeket leküzdve, remek labdaszerzésekkel visszajöttünk a meccsbe, sőt megfordítottuk azt, így győzelemnek örülhettünk. A Szarvas elleni második találkozónkat végig kézben tartottuk. Ebbe a játékba már több hiba, pontatlan befejezés csúszott, de a kitűnő labdaszerzések korrigálták ezt, így szintén mi örülhettünk a végén. Gratulálok a fiúknak, mindenki hozzátette a maga feladatát, így csapatként érték el a győzelmeket.

A bajnokság következő fordulóját április 7-én Kalocsán rendezik majd.

– Becsei Dávid –

 

Korosztály: