U14-es II. osztály: PICK-derbi Szegeden

A Gyermekbajnokság U14-es Badó László régiójában a 7. és 8. fordulót a szegedi Csonka-tornateremben rendezték. Ezen a hétvégén megmérkőzött egymással a két PICK, amelyet Mandl Gábor tanítványai nyertek meg

 

PICK Szeged I. – PICK Szeged II. 33–15 (13–6)
A PICK Szeged I. gólszerzői: Judik 4, Budai 4, Szűcs B. 4, Vojnár D. 4/1, Vojnár P. 3, Szűcs P. 3, Üveges 3/1, Tóth J. 3, Fogarasi 2, Záhonyi 2/1, Halász 1.
A PICK Szeged II. gólszerzői: Molnár M. 7/1, Madarász 4/1, Csillag 2, Börcsök 1.

 

PICK Szeged I. – Kiskunhalas UKSC 20–13 (15–3)
A PICK Szeged I. gólszerzői: Fogarasi 3, Budai 3, Magos-Dóra 2, Szűcs B. 2/1, Szűcs P. 2, Tóth J. 2, Vojnár D. 2, Vojnár P. 2, Halász 1, Szabadi 1.

 

PICK Szeged II. – Lajosmizsei UKC 28–21 (14–10)
A PICK Szeged II. gólszerzői: Madarász 7, Lesti 5, Molnár M. 3, Tanács 3, Csillag 3, Czeglédi 2/1, Sápi 2, Börcsök 1, Cseszkó 1, Kürti 1.

 

Mandl Gábor, a PICK Szeged I. edzője: – Az első mérkőzésen a nagykülönbségű győzelem a jó kapusteljesítménynek és az ehhez párosuló eredményes támadójátéknak volt köszönhető, valamint a nagyobb játékrutinnak. A második találkozón jól kezdtünk, de nálunk egy évvel idősebb csapat nehezen viselte az eredménytelenséget és durván játszott. A tanítványaimnak ez a keményebb játék még nem ízlett. Annak viszont örülök, hogy csapatként működtünk, többen is sok gólt tudtak szerezni.

 

Pertics Piroska, a PICK Szeged II. edzője: – A PICK I. elleni meccs nehéznek ígérkezett, mert a bajnokság listavezetői. Sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban. Helyzeteket alakítunk ki, azonban nem használjuk ki őket. Gratulálunk Mandl Gábornak és tanítványainak a győzelemhez. A második összecsapásra már nagyobb önbizalommal készültünk. A támadásaink sokkal eredményesebbek voltak, meg tudtuk csinálni, amit gyakoroltunk. Volt beállós játékunk, gólokat szereztünk a szélekről. Többször szépen működtek a páros kapcsolatok támadásban. A védekező munkánk szintén jobb volt, a kapusok is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez. Végül magabiztosan nyertünk.

 

– Becsei Dávid