Válogatott héten túl az akadémistáink

Összesen hét PICK Kézilabda Akadémia-játékos szerepelt a különböző korosztályos válogatottban. Kezdjük a legsikeresebbekkel, a serdülő nemzeti együttes Siófokon játszott két edzőmeccset Szlovénia ellen, és a Szabó Levente irányította csapat mindkétszer nyert: előbb 38–32-re, majd 34–29-re. A mieink keretében négy szegedi szerepelt: Gazsó Péter, Kucsera Máté, Német Márk és Furka Márton.

 

Az ifik Franciaországban szerepeltek egy nemzetközi viadalon. A Kárpáti Krisztián irányította magyar válogatott remek rajtot vett, az első meccsen 29–27-re nyertek Horvátország ellen. A második fordulóban a franciák 28–22-re nyertek ellenünk. Az utolsó meccsen a hajráig vezettek a mieink, azonban a portugálok fordítottak, és 33–32-re nyertek, így egy győzelemmel és két vereséggel zártuk a tornát. A magyar csapatban Szepesi Zsombor és Fekete Gellért kapott szerepet.

 

A juniorok itthon, Szentgotthárdon szerepeltek. Dánia 30–28-ra győzött ellenünk, majd Norvégiát meggyőző játékkal 32–23-ra vertük meg. A csapatban Radvánszki Zsolt kapott szerepet.