Vasárnap már bajnoki vár az akadémistáinkra

Az év első bajnoki mérkőzése vár a PICK Kézilabda Akadémia két csapatára. Vasárnap az U18 és az U20 a DEAC együttesét fogadja a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban.

 

A harmadik hét kezdődött meg a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak a felkészülésében. A hét már komoly kihívásokat is tartogat, hiszen 2023-ban először vasárnap játszanak bajnokit a csapataink. Ezek halasztott meccsek. Az U18-as (kezdés: 15 óra) és az U20-as (kezdés: 17 óra) csapatunk a DEAC-ot fogadja majd a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban.

 

A PICK Kézilabda Akadémia U18-as alakulata eddig 11 meccset játszott a Keleti csoportban, és 8 pontot gyűjtött, jelenleg a 10. helyet foglalja el a tabellán. A DEAC a 12. pozícióban található, és egy ponttal rendelkezik.

 

Az U20-as csapatunk a második helyen, a 26 ponttal rendelkező listavezető PLER mögött 20 ponttal áll. A debreceniek 8 pontot szereztek eddig, és a 11. helyen állnak. Fontos meccsek várnak a #kiskékekre. Az éve első bajnokijainkat ingyen nézhetik meg a szurkolók.

 

Többi korosztályunk is gőzerővel készül, a héten edzőmeccseket is játszanak. Az U16-osok csütörtökön kétszer is megmérkőznek a Ferencvárossal, míg csütörtök délután az U23-asok, akik az NB II-ben vitézkednek, a Budai Farkasok ellen tesztelik a tudásukat.

 

A férfi kézilabda NB I/B-ben februárban folytatódik a küzdelem. Február 4-én (szombat) 16 órakor a DEAC ellen hazai pályán kezd az OTP Bank-PICK Szeged U21-es együttese. A héten visszatértek a válogatott játékosok, így teljes kerettel készül a csapat. Szombaton idegenben, Békésen játszik majd edzőmeccset Kárpáti Krisztián együttese, készülve a másodosztályú küzdelem folytatására.