Hírek

Micsoda győzelem!
 
OTP Bank - PICK Szeged U21-Tatai AC 31-30 (14-19)
NB I/B, 17. forduló, Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
OTP Bank - PICK Szeged U21: Radvánszki A. – Tisza 5, Járó 3, Német 1, Gazsó 6, Fekete, Juhász 10. Csere: Koncz Gy. (kapus), Balogh 4, Furka 1, Szűcs B. 1, Tusjak, Németh. Vezetőedző: Szabó Levente.
 
Premier volt ez a meccs.
Győzelem a PICK Aréna premieren

OTP Bank - PICK Szeged U18-Ferencvárosi TC  29-28 (17-15)
U18, I. osztály, Kelet, 15. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank - PICK Szeged U18: Orosz – Pogonyi 2, Traore 7, Janecskó 5, Kószó 4, Vlcskó 4, Varga L. 2. Csere: Tóth Mélykúti (kapus), Balog, Kugelmann, Fejes-Kovács 1, Vágvölgyi Sz., Fazekas, Répás 3,Szélpál 1.  Vezetőedző: Balda Ákos.

 

Hazai rangadók a Fradi ellen

Három korosztályos csapatunk is a Ferencváros ellen mérkőzik az I. osztályú bajnokságban. Az U16-os együttesünk csütörtök 16.30-kor az Etelka sori sportcsarnokban fogadja zöld-fehér riválisát.

A másik két csapatunk, az U18 és az U20 hatalmas élménnyel gazdagodik, hiszen pénteken a PICK Aréna centerpályáján léphetnek pályára. A fiatalabb korosztály 14 órakor, míg az idősebbek 16 órakor futnak ki.

A belépés a meccsekre ingyenes. A szurkolók a PICK Aréna médiabejáratán – a Tisza palota felőli részen található – tudnak majd bejönni.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

Vereséggel indult az év

Fiatal csapatunk nem bírt a rutinos Cegléddel, a hazaiak magabiztosan nyerték a meccset, így vereséggel indult 2024.

A #kiskékek legközelebb február 11-én (vasárnap) 16 órakor a Tata együttesét fogadja a PICK Arénában.

PickBall Kupa szombaton

Szombaton két korosztály, az U12 és U13 számára rendezünk tornát PickBall Kupa néven. Két helyszínen, a Piarista Gimnáziumban és az Etelka sori sportcsarnokból zajlik majd esemény, az előbbi létesítményben az U12-es, míg az utóbbiban az U13-as korosztály lép majd pályára.

U12, csapatok: OTP Bank - PICK Szeged, Ferencvárosi TC, Pécs. PLER-Budapest.

U13, csapatok: OTP Bank - PICK Szeged, PLER-Budapest, Pécs, Ferencvárosi TC.

U12, meccsek (Piarista gimnázium)

10.30: FTC-PLER

Bronzérmes lett az akadémistáinkkal felálló Deák gimi

Nagyszerű sikert ért el a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata (10 akadémistánk erősítette a keretet), az országos diákolimpiai döntőben bronzérmesek lettek.

Bronzérmet szerzett a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata a Gyöngyösön megrendezett diákolimpiai döntőben.

A héten már bajnokik következnek

Akadémia csapataink számára is folytatódik a küzdelem. Az NB I/B-s bajnokságban szereplő OTP Bank - PICK Szeged U21 pénteken 18 órakor idegenben, a Cegléd otthonában lép pályára. Szombaton három meccset is láthatnak  a szrukolóink a PICK Arénában, a  Ludányi Márton sportcsarnokban. A #kiskékek a Gyöngyös együttesét fogadják. Az U16 14 órakor, az U18 16 órakor, az U20 pedig 18 órakor lép pályára.

Edzőmeccseket játszottak az akadémiai csapataink

Két akadémia csapatunk is pályára lépett a hétvégén. U18-as együttesünk a Budai Farkasok otthonában játszott edzőmeccset, és nyert 35-27-re.

U20-as alakulatunk Balatonfüreden szerepelt egy négy csapatos viadalon. Az elődöntőben a NEKA legyőzött bennünket, így a bronzéremért játszhattunk. Hiába vezettünk magabiztosan a félidőben, a végén a Dabas egyetlen találattal legyőzött bennünket, így a negyedik helyen végeztünk.

Edzőmeccsekkel készülnek az akadémiai csapatok
A felkészülés közepén járnak a PICK Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai. Az első héten főként az állóképességfejlesztés játszotta a főszerepet. Azért minden edzésen előkerült a labda, így a taktikai elemek gyakorlására is sor került.
 
A héten minden csapatunk edzőmeccset játszik, három találkozó is Szegeden lesz. Kedden az U16-os és az U18-as csapatunk a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lép pályára.
Büszkeség: akadémistáink a magyar válogatottban

Akadémiai csapataink (U16, U18, U20, U21) jelenleg alapozó munkát végeznek, készülnek a februári bajnoki rajtra.

Az elmúlt időszakban több játékosunk is meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba, amely hatalmas büszkeség számunkra. A serdülő nemzeti csapat, amelynek szövetségi edzője Szabó Levente, erőnléti edzője pedig Bujtár Ádám, a héten is együtt gyakorolt. Decemberben Győrben két meccset is játszottak a szlovák együttes ellen, és kétszer nyertek a mieink (33-22, 30-28).

Szépen búcsúztunk 2023-tól

Remekül zárták az évet akadémiai csapataink, mindhárom korosztályos együttesünk nyert. U20-as alakulatunk nagy csatában, U18-es gárdánk magabiztosan győzte le a Honvédot. U16-osaink is fontos sikert könyvelhettek el a Gyöngyös ellen.

Ezzel véget ért az év, pihenőre tértek a játékosok, januárban kezdik meg a felkészülést. U20-as csapatunk a 3., U18-asaink és U16-osaink a második helyen állnak a tabellán.

Remekeltek az utánpótlás csapataink

Öt csapatunk is pályára lépett az elmúlt napokban. NB I/B-s együttesünk hazai pályán fogadta az Ajka együttesét. A meccs elején a vendégek vezettek, de Varga Mihály irányításával már az első félidő után magabiztosan vezettünk. Igazi csapatként harcoltunk, egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A sok jó teljesítmény győzelemre vezetett, 36-29re diadalmaskodtunk. Az év utolsó meccsét pénteken idegenben, Kecskeméten vívjuk.

Megnyerte az alapszakaszt az U15-ös csapatunk

U15-ös csapatunk megnyerte az alapszakaszt!

Az U15-ös korosztály ötödik fordulóját Algyőn rendezték meg, ahol az OTP Bank - PICK Szeged az alapszakaszt megnyerte.

A rájátszásban a Gyöngyösi KK, az Egri VSI, a PLER-Budapest, az Éles Kézilabda Iskola SE, az UNI Győr SZESE, a Ferencvárosi TC és a Békéscsaba DKSE lesznek az ellenfelek.

Remek győzelem a Vecsés ellen!
Kiélezett csatában, fontos győzelmet aratott NB I/B-s csapatunk.
A #kiskékek nem mindennapi küzdelemben, Gazsó Péter 4 másodperccel a meccs vége előtt szerzett góljával 31-30-ra vezettünk, de a Vecsés hetest lőhetett, amit Koncz György – Jó tanuló, jó sportoló díj – hárított.
Ez volt csap
Szilágyi Benjámin: Mindig a felnőttcsapat volt a célom, az álmom

Fél éve csörrent meg a telefonja, Kárpáti Krisztián akkor szólt neki, számít rá a jobbszélen. A saját nevelésű Szilágyi Benjámin azóta nagy utat tett meg, szerzett gólt a BL-ben is. Alázatosan dolgozik, ha pedig kell, takarít az edzések után. Interjú.

– A Veszprém elleni rangadón nem léptél pályára. Mi a szokás: más munkát végzel a meccset követő edzésen, mint az, aki sokat játszott?

Jutalmaztuk a „Jó tanuló, jó sportoló” játékosainkat

A szombati Szeged–Veszprém rangadó előtt jutalmaztuk a „Jó tanuló, jó sportoló” utánpótlás játékosainkat.

Immár szép hagyomány a klubunk életében, hogy jutalmazzuk a „Jó tanuló, jó sportoló” utánpótlás játékosainkat. A szombati nagy rangadó előtt hatalmas taps közepette vonultak a pályára Feketéné Julika vezetésével a fiatalok.

Rangadót nyertek a #kiskékek!

Fordulatos meccsen, fontos győzelmet aratott az OTP Bank - PICK Szeged U16-os csapata, és ennek a sikernek köszönhetően az élre állt a bajnokságban.

Jól kezdtük a rangadót, az első félidőben volt olyan időszak, amikor 5 góllal is vezettünk. A második játékrész elején fordított a Veszprém, azonban a hajrá a miénk volt, így fontos 2 pontot szereztünk.

OTP Bank - PICK Szeged-BFKA-Veszprém 26-24 (13-11)

U16 I. osztály, 9. forduló, Szeged, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Kovács, Papp.

Két győzelem Kecskeméten

Hétvégén az U15-ös korosztály negyedik fordulójára Kecskeméten került sor. A #kiskékek mindkét meccsüket megnyerték.

Bravúr idegenben!
NB I/B-s csapatunk Debrecenben szerepelt és szerzett nagyon fontos 2 pontot.
 
DEAC-OTP Bank - PICK Szeged U21 25-30 (17-15)
NB I/B, Debrecen, 200 néző. vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank - PICK Szeged U21: Radvánszki A., Koncz (kapusok), Kovács, Gazsó 9, Losonczy, Varga M. 7, Kucsera 3, Fekete 2, Radvánszki Zs. 2, Tusjak, Járó 2, Juhász 1, Balogh D. 1, Tisza, Hegedűs 3, Furka.
Fontos siker az Ózd ellen
Nyolcadik bajnokiján hatodik győzelmét aratta az NB I/B-ben az OTP Bank - PICK Szeged U21 együttese.
Az U15-ös csapat mindkét meccsét megnyerte

Hétvégén az U15-ös korosztály harmadik fordulójára Kalocsán került sor. A #kiskékek mindkét meccsüket megnyerték.

Egy győzelem és egy vereség a békési mérleg

Békésen rendezték meg az országos gyermek U13-as bajnokság első fordulóját. A #kiskékek az első meccsen szoros csatában szenvedtek vereséget, majd a második találkozón magabiztosan diadalmaskodtak.

Remek hangulat, remek győzelem

Hetedik meccsét játszotta az NB I/B-s bajnokságban az OTP Bank - PICK Szeged U21-es együttese. A #kiskékek hazai pályán, népes szurkolósereg előtt fogadták a Fejér B.Á.L. Veszprém U21 együttesét. A vendégek kezdtek jobban, 6-3-ra is vezettek. Radvánszki Attila a kapuban egyre több bravúrt mutatott be, mi pedig Rea Barnabás és Varga Mihály góljainak köszönhetően fordítottunk. Izgalmas volt a meccs, a Veszprém nem hagyta magát, így a második félidőben ismét ők vezettek.

Oldalak