Hírek

Díjaztuk a Jó tanuló, jó sportolóinkat

Immár évek óta hagyomány, hogy díjazzuk a Jó tanuló, jó

Megnyertük a rangadót a Kövesd ellen

Fontos győzelmet arattunk vasárnap este hazai pályán az NB I/B-s bajnokságban a Mezőkövesd elleni rangadón. Szurkolóink támogatása mellett 12-9-es félidő után, 28-22-re diadalmaskodtunk.

Vereség az Ózd otthonában

Komoly csatában 27-24-es vereséget szenvedett a PICK Szeged U22-es csapata az NB I/B-s bajnokságban. Kárpáti Kriszitán csapata az Ózd otthonában kapott ki.

Szerdán Ózdon, vasárnap veletek itthon!

Szerdán (május 5.) idegenben, az Ózd otthonában lép pályára a PICK Szeged U22-es csapata az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban. A hajrá kezdődött meg a Keleti csoportban, így minden meccs nagy fontossággal bír. Nekünk még hat találkozónk van hátra, jelenleg 23 ponttal a harmadik helyen állunk. Mivel három meccsel kevesebbet játszottunk, mint a listavezető Kecskemét és a második helyen álló Ferencváros, így még komoly esélyünk van arra is, hogy ebből a pozícióból előrelépjünk. De egyelőre a hét feladataira koncentrálunk.

Robbantottunk a második félidőben

 A szorosabb első félidő után a második harminc percben robbantottunk, és mabagiztos, 10 gólos győzelmet arattunk a Csongrád-Csanád megyei felnőtt bajnokságban. Az alapszakaszból még egy meccsünk van hátra, után következik a bajnoki döntő.

Hatalmas győzelem a Hatvan ellen
Újabb bravúros győzelmet könyvelhetett el a PICK Szeged U22-es csapata az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban. Kárpáti Krisztián együttese idegenben, a jó erőkből álló Hatvant győzte le 36-26-ra, és továbbra is a harmadik helyen áll a bajnokságban.
 
Hatvan-PICK Szeged U22 26-36 (11-18)
25 éve lettünk először bajnokok

Ez a nap minden szegedi kézilabdást büszkeséggel kell, hogy eltöltsön, így Titeket, a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlás csapatainak a tagjait is.

1996. április 21. Ezt a dátumot jegyezzétek meg, és emlékezettek rá, mert ekkor szereztük meg az első bajnoki címünket. Nagyon várta már mindenki, hogy felüljünk a bajnoki trónra, így hatalmas volt a boldogság.

Kilencedik győzelmünk a bajnokságban

Kilencedik győzelmünket könyveltük a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokságban. Vasárnap este a patinás Ózd csapatát fogadtuk az újszegedi sportcsarnokban. A második félidei jó játéknak köszönhetően magabiztos, 33-27-es győzelmet arattunk.

A nyolcadik sikerünk az NB I/B-ben

Nyolcadik győzelmét aratta az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban szereplő PICK Szeged U22-es csapata. Az újszegedi sportcsarnokban lejátszott meccsen a félidőben még a Balassagyarmat vezetett 2 találattal, de utána összekaptunk magukat. 14-14-nél egyenlítettünk először, 17-17 után pedig már átvettük a vezetést. Bajus Brunó zsinórban háromszor talált be, így 20-17-re léptünk el. Ezután már nem tudott közelebb kerülni ellenfelünk, Pál László pedig egy másodperccel a vége előtt beállította a 26-20-as végeredményt.

Rangadót nyertünk a megyei bajnokságban
Csongrád-Csanád megyei felnőtt bajnokság, 7. forduló, Kiskundorozsma.
ESK Kiskundorozsma-PICK Szeged 29-40 (16-22)
Csongrád-Csanád megyei felnőtt bajnokság, 7. forduló, Kiskundorozsma.
PICK Szeged: Nagy-Gáspár, Koncz (kapusok), Érces 5, Pintér 2, Kozma 4, Balogh 3, Kinyó 2, Budai 4, Vojnár, Csóti 3, Tusjak 9, Papp D. 1, Kaszás 3, Szűcs B.
Nagy csatában kaptunk ki a rangadón

Első hazai vereségünket szenvedtük el az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság Keleti csoportjában. Pénteken este a jó erőkből álló - több egykori Pick-játékos is szerepelt a soraikban - Kecskemét csapatát fogadtuk az újszegedi sportcsarnokban. Jól kezdtünk, vezettünk, azonban az első félidő közepén a Bács megyei együttes fokozatosan növelte előnyét, így 30 perc után 15-10-re vezettek.

Rangadót játszik a PICK Szeged U22

Pénteken 17.30-kor a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokságban, a Keleti csoportban rangadót vív a PICK Szeged U22-es csapata. A #kékek a KTE-Piroska szörp együttesét fogadják. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Döntetlent játszottunk a rangadón

Döntetlen játszottunk az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság rangadóján. Komoly csatát vívtunk a Ferencváros otthonában.

Magabiztosan nyertünk a Nyíregyháza ellen

Az első félidőben még szoros volt az eredmény, a második 30 percben azonban rátettünk a lapáttal, így magabiztos, 42-26-os győzelmet arattunk a Nyíregyháza ellen az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokságban.

Szombaton a Nyíregyházát fogadjuk

A férfi NB I/B-s kézilabda-bajnokságban a PICK SZEGED U22-es csapata a Keleti csoport 16. fordulójában a Nyíregyháza együttesét fogadja a szombaton 18 órakor.

Közel két hetes szünet után ismét bajnoki meccset játszik a felnőtt NB I/B-ben a PICK SZEGED U22-es együttese. A #kékek szombaton 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Nyíregyházát látják vendégül. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik.

62 gólt dobtunk a megyei bajnokságban

Domaszéken gólzáport rendeztünk a megyei bajnokságban. A Vladan Jordovics irányította együttes 33-14-es félidő után, 63-33-ra nyert az Újszegedi TE ellen.

Relikviákat várunk

A PICK Kézilabda Akadémia és a PICK SZEGED utánpótlása számára is fontos a múltunk, a

Szilágyi Benjámin gólokkal mutatkozott be az NB I-ben
Hat góllal vette ki a részét a PICK Kézilabda Akadémia növendéke, Szilágyi Benjámin az Orosháza elle
Hét serdülő akadémista az utánpótlás-válogatottban

Ismét büszkék lehetünk a játékosainkra, a PICK Kézilabda Akadémia tehetségeire. Összesen heten kaptak meghívást a magyar serdülő nemzeti együttesbe. A korosztályos csapat a jövő héten edzőtáborozik együtt.

A válogatottba Kerekes Róbert, Pedersen Bejamin kapusok, Balogh Dániel, Vojnár Dániel, Szűcs Péter, Halász Henrik és Fekete Gellért került mezőnyjátékosok kaptak meghívót.

 

 

 

A hajrában buktuk el a meccset

Szoros csatában, 26-24-es vereséget szenvedett az NB I/B-s bajnokságban szereplő PICK SZEGED U22 a Balassagyarmat otthonában.

Négy meccs, három győzelem a mérleg

Szegeden rendezték a fiú U14-es bajnokság fordulóját. A PICK SZEGED I. két győzelmet aratott, a PICK SZEGED U13 egyszer nyert.

Zsinórban a harmadik győzelem

Zsinórban a harmadik győzelmet könyvelhette le a PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata a rájátszásában. A DEAC és a Nyíregyháza legyőzése után ismét idegben sikerült nyernünk, méghozzá a Miskolc otthonában. A siker egy percig sem forgott veszélyben, magabiztosan 31-14-re diadalmaskodtunk.

18 góllal vertük a Honvédot

Nem volt kérdés: magabiztosan, 18 góllal nyert a PICK Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese idegenben, a Honvéd otthonában. A #kékek már a félidőben 15-8-ra vezettek, a második harminc percben még erre is rápakoltak, így fölényes győzelmet könyvelhettek el.

Legközelebb február 26-án (péntek) 18 órakor a sereghajtó Ceglédet fogadjuk.

Magabiztos győzelmeket aratott a PICK SZEGED I. U15
Két csapatunk is pályára lépett az U15-ös bajnokság elmúlt fordulójában. A PICK SZEGED I. mindkét meccsét megnyerte, a házi rangadót is magabiztosan hozta. A PICK SZEGED II. két vereséget könyvelhetett el.
Remek házi rangadó

Házi rangadót vívott egymással a PICK SZEGED II, és PICK Kézilabda Akadémia csapata az I. osztályó serdülő bajnokságban.

A házi rangadó mindig különleges dolog. Itt soha nincs esélyes. Most is így volt, hiszen a PICK SZEGED II. együttese végig nagyot küzdött és harcolt a jóval esélyesebb PICK Kézilabda Akadémia ellen. Hutvágner István csapata a hibákat könyörtelenül büntetette a lelkes ellenfelével szemben, így végül 25-19-re nyertek.

Oldalak