2017/2018 hírek

Serdülő I. osztály: elégedettség és hiányérzet

Békés elleni vereségét győzelemmel javította ki a PICK Szeged Utánpótlás Serdülő I. osztályban szereplő I.-es csapata, miután a DVTK-Eger ellen 31–24-re nyert hazai pályán.

U14-es I. osztály: nagyot küzdöttek

Teimel Róbert tanítványai két győzelemmel kezdték a Gyermekbajnokság U14-es I. osztály Keleti csoportját. Az első fordulóban a Békést és a házigazda Balmazújvárost múlták felül.

Serdülő I. osztály: kellő intenzitással játszottunk

Harmadik mérkőzését is megnyerte Goór Róbert csapata a Serdülő I. osztály Keleti csoportjában. A PICK Szeged II. 30–17-re győzött Békéscsabán.

Ifjúsági II. osztály: pocsék volt a helyzetkihasználásunk

Vereséggel kezdte az Ifjúsági II. osztály Keleti csoportját a PICK Szeged II., miután Szabó Péter tanítványai 27–25-re alulmaradtak hazai környezetben a budapesti Milkolik Handball School ellen.

Ifjúsági I. osztály: tükörsimán nyertünk a DVTK-Eger ellen

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatához hasonlóan az Ifjúsági I. osztály Keleti csoportjában szereplő együttesünk is tükörsima győzelmet aratott a DVTK-Eger ellen.

U15-ös III. osztály: bátor játékkal nyertünk

A megilletődött játék vereséget eredményezett a Csongrádon a házigazda ellen az U15-ös III. osztály Badó László régiójának a csoportjában, míg a bátor kézilabda a Kiskunmajsa ellen már meghozta a gyümölcsét Pertics Piroska tanítványai számára.

U15: tudatos játékkal nyertünk két meccset

A Gyermekbajnokság U15-ös I. osztályának Keleti csoportjában két győzelemmel kezdett Mandl Gábor edző együttese a balmazújvárosi első fordulóban.

Serdülő I. osztály: bosszantó vereséget szenvedtünk egy tanulságos meccsen

Szabó Levente tanítványai minimális különbségű vereséget szenvedtek a Serdülő I. osztály Keleti csoportjának második fordulójában Békésen.

Serdülő I. osztály: sokat tanulhatunk ebből a meccsből

Kilencgólos előnye kettőre olvadt a második félidőben, de nyerni tudott a PICK Szeged II. Orosházán a Serdülő I. osztály második fordulójában 24–21-re.

Derekasan helytálltunk Horvátországban

Horvátországban nyitotta a 2018-19-es szezont Bucsányi Ibolya 2009-es korosztályú csapata.

Felkészülés: jól jött még ez a tapasztalat

A PICK Szeged Utánpótlás Ifjúsági I. osztályban szereplő csapata felkészülési mérkőzést játszott a horvát Slatinával, amelyet Velky Péter edző értékelt.

PICK Szeged – Slatina (horvát) 25–30 (12–16)

Két bronzéremmel és egy arannyal tértünk haza Bécsből

Két bronzéremmel és egy aranyéremmel térhettek haza csapataink a bécsi Handball Tournament Schmelzről.

Eredmények:

Serdülő I. osztály: hullámvölgy után jött a jó játék

Szabó Levente tanítványai után Goór Róbert csapata is győzelemmel kezdte a Serdülő I. osztály Keleti csoportjának a küzdelmeit, mivel a DVTK-Eger ellen 23–18-ra nyertek.

Ifjúsági I. osztály: kilencgólos sikerrel kezdtük a bajnokságot

Kilencgólos győzelemmel indította a 2018-19-es szezont a PICK Szeged Utánpótlás Ifjúsági I. osztályban szereplő csapata.

Serdülő I. osztály: idegesen kezdtünk, majd rendeztük sorainkat

Győzelemmel kezdte a Serdülő I. osztályt a PICK Szeged I. Szabó Levente tanítványai 25–19-re győzték le hazai pályán a Kecskemétet. Szintén ebben az osztályban szerepel majd Goór Róbert csapata, a PICK Szeged II. szombaton 18 órakor az Egert fogadja az Etelka sori sportcsarnokban.

Cell Kupa: a Balda-csapat már elődöntős

Továbbra is hibátlan mindkét csapatunk a veszprémi Cell Kupán. Balda Ákos tanítványai a negyeddöntőben fölényes győzelmet arattak az Éles KISE B ellen, míg Mandl Gábor csapata utolsó csoportmeccsét is megnyerte, így százszázalékosan jutott a legjobb nyolc közé.

Cell Kupa: csoportelsőként zárt a 2006-os csapatunk

Pontveszteség nélkül az első helyen zárta a csoportkört a PICK Szeged Utánpótlás 2006-os csapata a Cell Kupán, így Balda Ákos tanítványai ma 12.50-től az elődöntőbe kerülésért az Éles KISE B-vel játszanak.

Cell Kupa: két győzelemmel kezdtünk

Két győzelemmel kezdtük a csoportkört a veszprémi Cell Kupán. Két korosztályunk, a 2004-esek és a 2006-osok képviselik a PICK Szegedet a nemzetközi tornán. Előbbinek Mandl Gábor, utóbbinak Balda Ákos az edzője.

Elindultuk a Cell-Cupra

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt veszünk a Cell-Cupon, ahova most a 2004-es és a 2006-os korosztályunk ment el Mandl Gábor, illetve Balda Ákos vezetésével.

Hajrá fiúk!

 

 

 

 

Megkezdtük a felkészülést!

A IV. PICK-NIK-kel nemcsak a klub felnőtt csapata, hanem az utánpótlás részleg is megnyitotta hivatalosan a 2018-19-es idényt. Az elmúlt héten már hat csapatunk megkezdte a felkészülést, a következő tizennégy napban pedig további négy együttes áll be a sorba.

U12: hosszú szezont zártunk le

Szegedi rangadóval zárult Kecskeméten a Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának A csoportja.

Eredmények:

PICK Szeged IV. - PICK Szeged III. 28-15 (10-6)
PICK Szeged III. - Soltvadkerti KUSE 18-39 (9-20)
PICK Szeged IV. - Sultvadkerti KUSE 21-26 (12-11)

Csorba László, a PICK Szeged III. edzője: - Két vállalható vereséggel búcsúztunk a bajnokságtól.

U12: bizakodó jövőképet mutatott a játékunk

A Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának B csoportjában, a zárófordulóban Teimel Róbert és Bucsányi Ibolya tanítványai a szegedi Csonka-tornateremben léptek pályára.

Eredmények:

PICK Szeged I. - Orosházi FKSE-Linamar I. 24-18 (11-10)
Békés-Drén KC - PICK Szeged I. 24-13 (14-5)
Orosházi FKSE-Linamar - PICK Szeged II. 32-14 (18-6)
Békéscsaba DKSE - PICK Szeged II. 17-13 (11-4)

Országos döntő: ifjúsági és serdülő csapatunk is ott lesz Dunaújvárosban

A PICK Szeged az egyetlen olyan klub Magyarországon, amelynek az ifjúsági és serdülő csapata is bejutott a hétvégi, dunaújvárosi I. osztályú négyes döntőbe.

U7-U8: dicséret illet minden kis kéket

Az idény utolsó fordulójában Mórahalmon léptek pályára a PICK Szeged Utánpótlás U7-es és U8-as csapatai a Kisiskolás bajnokságban.

Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged II. U8-as csapatának edzője: - Rendkìvül kiegyensúlyozott játékot mutattak a fiúk minden mérkőzésükön. Ezen a hétvégén sem volt másképp, így szintén két győzelmet zsebelhettek be, melynek köszönhetően veretlenül zárták az évet!

U14-es II. osztály: a PICK Szeged I. megnyerte a bajnokságot!

A Gyermekbajnokság U14-es II. osztályának Badó László régiójában az utolsó fordulóban a PICK Szeged két csapata egymás ellen lépett pályára Orosházán. A mérkőzést a bajnoki címet elhódító I. együttesünk nyerte meg 30-17-re, amely hétközben a Tisza Volán ellen is diadalmaskodott 17-15-re.

Eredmények:

Pünkösd Kupa: szép eredményt értünk el

A kalocsai Pünkösd Kupán két csapatunk is érdekelt volt az elmúlt hosszú hétvégén. Bucsányi Ibolya csapata a negyedik helyen, míg Miklós Melinda együttese a hatodik pozícióban végzett.

Csoportmeccsek:

Eger SBS Eszterházy - PICK Szeged U10 11 – 17

U14: harmadik helyen végeztünk a Kanyó Antal Emléktornán Tarjánban

Mandl Gábor edző U14-es II. osztályban érdekelt csapata az elmúlt hétvégén a Komárom-Esztergom megyei Tarjánban lépett pályára a meghívásos Kanyó Antal Emléktornán. A PICK Szeged a harmadik helyen végzett.

Eredményeink:

Ferencváros - PICK Szeged I. 31-14 (12-8)
Grundfos Tatabánya KC - PICK Szeged I. 22-14 (12-9)
Várpalota - PICK Szeged I. 15-24 (10-15)

A torna végeredménye: 1. Ferencváros, 2. Grundfos Tatabánya KC, 3. PICK Szeged I., 4. Várpalota.

U9: helytálltunk, ami bíztató a következő szezonra

Algyőn zárta a bajnoki szezont az U9-es bajnokságban két csapatunk, Mandl Alice és Bucsányi Ibolya tanítványai.

Eredmények:

PICK Szeged I. - Tigrisek Csongrádi KSE 25-13
Kecskeméti Sportiskola  - PICK Szeged I. 13-16
FKSE-Algyő I. - PICK Szeged II. 21-5
PICK Szeged II. - Tisza Volán SC 20-7

MOL-PICK Szeged U20: utoljára játszottunk ebben az összetételben

Vereséggel zártunk az NB I/B Keleti csoportjában. Három győzelmet arattunk mindössze a másodosztályban, így a tabella utolsó helyén fejeztük be a bajnokságot.

Serdülő II. osztály: feljutottunk az első osztályba!

Győzelemmel zártuk a bajnokságot a Serdülő II. osztályban, így Nagy Zoltán tanítványai veretlenül, egy döntetlenül az első helyen végeztek, aminek eredményeként a következő idényben az első osztályban indulhat a II.-es csapatunk is.

Serdülő I. osztály: csoportelsőként bejutottunk az országos döntőbe!

Hibátlan teljesítménnyel nyertük meg a Serdülő I. osztály Keleti csoportjának alapszakaszát, így bejutottunk az országos döntőbe, amelyet június 2-3-án Dunaújvárosban rendeznek meg. Az elődöntőben a Nyugati másodikkal, az Éles Kézilabda Iskolával SE-vel játszunk.

U14-es II. osztály: Szegeden rendezték az utolsó előtti fordulót

Az U14-es II. osztály utolsó előtti fordulóját Szegeden, a Csonka-tornateremben rendezték.

Eredmények:

MOL-PICK Szeged U20: nem alkottak maradandót

Az NB I/B Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában a MOL-PICK Szeged hatgólos vereséggel búcsúzott a pontvadászattól hazai pályán. A szezon utolsó találkozóján Szabó Levente tanítványai Balassagyarmaton lépnek pályára szombaton 18 órától.

Ifjúsági II. osztály: meghatározta a meccs menetét a hatgólos hátrányunk

A rossz kezdés megalapozta a végeredményt Szabó Péter tanítványai számára Dabason az Ifjúsági II. osztály 22. fordulójában.

Dabas KC VSE - PICK Szeged 28-26 (15-13)
Férfi kézilabda, Ifjúsági II. osztály, Keleti csoport, 22. forduló. Dabas, 50 néző. Vezette: Csige, Körmendi.

A PICK Szeged gólszerzői: Tóth 8, Beszédes 5, Mokcsay 3, Földi 2, Kocsik 2, Juhász 2, Gercsó 2, Gitay-Gorzó 1, Tóth-Molnár 1.

U14-es I. osztály: nagyot küzdöttünk Gyöngyösön

Az U14-es I. osztály Kelet-Nyugat csoportjának 1-6. helyéért rendezett rájátszás utolsó előtti fordulójában Gyöngyösön Kis Márk tanítványai egy-egy győzelmet és vereséget gyűjtöttek be tegnap.

Eredmények:

Éles KISE - PICK Szeged 30-25 (15-11)
A PICK Szeged gólszerzői: Csíki 5, Csókás 5, Várhidi 3, Kozma 2, Szilágyi 2/1, Kószó 2, Pintér 2, Kálmán 1, Gárgyán 1, Kovács L. 1, Kovács M. 1.

Ifjúsági I. osztály: megtartottuk az előnyt

Ötgólos előnyét elveszítette a második félidőben, de így is nyerni tudott a PICK Szeged Utánpótlás Ifjúsági I. osztályban érdekelt csapata, amely az utolsó fordulóban kedden 18 órától az Orosházát fogadja az Etelka sori sportcsarnokban.

Eger SBS Eszterházy - PICK Szeged 27-31 (15-20)
Férfi kézilabda, Ifjúsági I. osztály, Keleti csoport, 21. forduló. Eger, 100 néző. Vezette: Benyusz, Gadnai.

U14-es I. osztály: elfogadhatatlan vereség

Az U14-es I. osztály Kelet-Nyugat csoportjának 1-6. helyéért folyó rájátszás hétvégi fordulóját a Komárom-Esztergom megyei Tarjánban rendnezték.

Eredmények:

PICK Szeged - Ferencváros 18-32 (8-16)
PLER-Budapest - PICK Szeged 24-21 (11-9)

Kis Márk, a PICK Szeged edzője: - A két elszenvedett vereségünk között különbség van, mert az első elfogadhatatlan és vállalhatatlan. Ennek megkeressük az okait a héten és kiavítjuk őket.

- Becsei Dávid -

Serdülő I. osztály: jó ritmusban kézilabdáztunk

Győzelemmel zárta utolsó idegenbeli mérkőzését a Serdülő I. osztályban szereplő csapatunk. Goór Róbert tanítványai a Keleti csoport küzdelmeit május 10-én zárják itthon az Orosháza ellen, amely találkozó eredményétől függetlenül már biztosan az első helyen végeznek.

Ifjúsági II. osztály: sikerrel zártunk itthon

Lejátszotta utolsó hazai mérkőzését Szabó Péter edző együttese az Ifjúsági II. osztályban. A fiúk 31-28-ra legyőzték az Algyőt, így eldőlt, hogy a hatodik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet a csapatunk.

Serdülő II. osztály: a mi játékunk dominált

A Serdülő II. osztály 21. fordulójában a PICK Szeged 43-23-ra győzött a Kiskunmajsa ellen hazai környezetben.

PICK Szeged - Kiskunmajsa KSE 43-23 (17-12)
A PICK Szeged gólszerzői: Noska 8, Császár 7, Soós 5, Csengeri 4, Zöldy 3, Csamangó 3, Janecskó 3, Szemán 3, Dancsik 2, Szalai 2, Juhász 2, Míg 1.

Serdülő I. osztály: sokkal jobban kézilabdáztunk

Ifjúsági I. osztályú csapatunkhoz hasonlóan a Serdülő I. osztályban érdekelt Goór-tanítványok is ónos eső miatt elmaradt mérkőzést pótoltak.

Ifjúsági I. osztály: elmaradt meccsen fogadtuk és győztük le a Balmazújvárost

Elmaradt mérkőzést pótoltunk az Ifjúsági I. osztályban.

U10: vegyes érzések, szép megoldások, elismerés

A Kisiskolás bajnokság U10-es Badó László régiójában a csapataink ezúttal Békéscsabán léptek pályára vasárnap.

Eredmények:

Felföldi István SE - PICK Szeged I. 8-16 (0-6)
Békés-Drén KC - PICK Szeged I. 10-3 (5-1)
PICK Szeged II. - Gézengúz UKC 18-13 (7-5)
PICK Szeged II. - Felföldi István SE Lajosmizse 28-7 (15-5)
HC Szarvas - PICK Szeged III. 8-15 (1-6)
Békéscsaba DKSE - PICK Szeged III. 15-14 (7-7)

U8: beérett a munka

A Kisiskolás bajnokságban szereplő PICK Szeged U8-as csapatai az elmúlt hétvégén Algyőn léptek pályára. A két-két mérkőzést az edzők, Bucsányi Ibolya és Komáromi Veronika értékelte.

Komáromi Veronika, a PICK Szeged I. edzője: - Beérett az egész éves munkánk, és hasznosak voltak a Mentorprogramban elhangzott Gorbok-instrukciók is. Mosolyogva és bátran játszottuk le meccseinket. Magabiztosan és fölényesen nyertük meg az összecsapásokat. Örülök, hogy néhány kezdő játékost is kipróbálhattam. Gratulálok a csapatomnak.

U14-es II. osztály: küzdésből jelesre teljesítettek

A Gyermekbajnokság U14-es Badó László régiójának aktuális fordulóját a szegedi Csonka-tornateremben rendezték vasárnap.

Eredmények:

Orosházi FKSE - PICK Szeged I. 10-28 (6-12)
PICK Szeged - Kecskeméti Sportiskola 24-17 (9-9)
Kecskeméti Sportiskola - PICK Szeged II. 26-27 (16-12)
PICK Szeged II. - Kiskunhalas UKSC 19-19 (10-9)

MOL-PICK Szeged U20: algyői siker a derbin

Szabó Levente tanítványai elvesztették a Csongrád megyei rangadót az NB I/B Keleti csoportjának 23. fordulójában a ContiTech FKSE-Algyő ellen.

Ifjúsági II. osztály: óriásit küzdöttek

A tabella hatodik helyén álló PICK a harmadik Mezkövesd otthonába látogatott az Ifjúsági II. osztály 20. fordulójában, ahol kiegyenlített első félidő után kétgólos vereséget szenvedett.

Mezőkövesdi KC - PICK Szeged 31-29 (16-14)
Férfi kézilabda, Ifjúsági II. osztály, Keleti csoport, 20. forduló. Mezőkövesd, 50 néző. Vezette: Győr, Hadas.

A PICK Szeged gólszerzői: Szőke 6, Földi 5, Kocsik 5, Mokcsay 3, Juhász 2, Tóth 2, Tusjak 2, Beszédes 1, Gitay-Gorzó 1, Makula 1, Tóth-Molnár 1.

Serdülő II. osztály: kiemelkedő volt a védekezés és a kapusteljesítmény

Nagy Zoltán tanítványai ötgólos győzelmet arattak a Serdülő II. osztály Keleti csoportjában, így hatpontos előnnyel továbbra is vezetik a tabellát a Mizse KC előtt.

Mezőkövesdi KC - PICK Szeged II. 23-28 (10-12)
Fiú kézilabda, Serdülő II. osztály, Keleti csoport, 20. forduló. Mezőkövesd, 30 néző. Vezette: Győr, Hadas.

A PICK Szeged II. gólszerzői: Csengeri 7, Csamangó 4, Dancsik 4, Szemán 3, Míg 3, Érces 2, Soós 2, Kaszás 1, Tótok 1, Csóti 1.

Oldalak