2018/2019 hírek

A PICK SZEGED U12 is megnyerte a KESI-kupát

 Nagyszerű játékkal, veretlenül zárta a Kecskeméten megrendezett KESI-kupát a PICK SZEGED U12-es csapata. A #kisKékek megnyerték a kupát.

Ifjúsági II. osztály: minőségi játékért kell dolgoznunk

Magabiztos győzelemmel folytattuk bajnoki szereplésünket az ifjúsági II. osztály második fordulójában.

Csepel DSE – PICK SZEGED II. 28–34 (10–15)

Gólkirályi címmel tértünk haza Veszprémből

Klubunk egyik U14-es és U12-es csapata az elmúlt hétvégén a veszprémi Telekom Veszprém Cupon vett részt. A négy-négy együttes közül mindkét korosztályban a harmadik helyen végeztünk. Az U12-esek társgólkirálya Ábrahám Róbert lett.

Ifjúsági I. osztály: Rea 12-szer talált be

Serdülőcsapatunkhoz hasonlóan az ifjúságiak is két ponttal jöhettek haza Debrecenből, miután 35–27-re győztek. A mezőny legeredményesebb játékosa Rea Barnabás volt tizenkét találattal.

Serdülő I. osztály: nyolcgólos sikert aratott a Goór-csapat

Második mérkőzését is megnyerte a serdülő I. osztály második fordulójában klubunk I.-es csapata. Goór Róbert tanítványai 27–19-re győztek.

DEAC – PICK SZEGED I. 19–27 (9–13)

Horvátországban járt két csapatunk

Az elmúlt hétvégén két együttesünk Horvátországban szerepelt felkészülési tornán. Pertics Piroska U15-ös tanítványai és ifjúsági II.-es csapatunk is a negyedik helyen végzett.

Serdülő I. osztály: házi rangadóval kezdtük a szezont

Klubon belüli házi rangadóval indítottuk a 2019-2020-as szezont, miután a serdülő I. osztály 1. fordulójában két csapatunk egymással találkozott a Csonka-tornateremben.

Bronzérmet szereztünk a X. Nyári Kézilabda Fesztiválon

Balda Ákos U14-es tanítványai az elmúlt hétvégén a X. Nyári Kézilabda Fesztiválon megrendezett Budapest Kupa 2019-en vettek részt, amelyen bronzérmet szereztek.

Csoportmérkőzések:

Kiváló eredményekkel zártuk a Cell Kupát

Mindkét csapatunk bejutott a legjobb négy közé a Cell Kupán. U14-es együttesünk egészen a döntőig menetelt Veszprémben, míg a Mandl Gábor által egy hete edzett U12-esek az előkelő negyedik helyen végeztek.

Eredményeink, U14:

Csiki Csaba és Marczika Barnabás Roglán járt a felnőttekkel

Jól megérdemelt pihenését tölti a hétvégén a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapata, amely az elmúlt tíz napot a szlovéniai Roglán töltötte magaslati edzőtáborban. Együtt tréningezett a felnőttekkel két utánpótlás játékosunk, Csiki Csaba és Marczika Barnabás.

Elindultak a tréningek, három csapatunk edzőtáborba utazott

A Széchenyi téren megrendezett V. PICK-nik-kel nem csak a MOL-PICK SZEGED, hanem a PICK SZEGED Utánpótlás korosztályos csapatai is elindították a 2019-2020-as idényre való felkészülést.

Szilágyi Benjámin Eb-ezüstérmes lett strandkézilabdában

Klubunk játékosa, Szilágyi Benjámin az U17-es strandkézilabda-válogatottal ezüstérmes lett a lengyelországi Star Jablonkiban rendezett Európa-bajnokságon. Az első hely mindössze egy ponton múlt, Horvátország szétlövéssel bizonyult jobbnak.

Lezártuk a szezont

Évek óta hagyomány klubunknál, hogy a szezon végén utánpótlás csapataink, játékosaink, edzőink és a szülők együtt, közösen zárják le a hosszú, sikeres idényt.

Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

Békés Kupa: második helyen végeztek az U12-esek

Június második hétvégéjén egyik U12-es csapatunk a Békés Kupán szerepelt Békésen, ahol Juhászné Miklós Melinda tanítványai a második helyen végeztek. A torna legjobbjátékosának Kis Bendegúz Gyulát választották meg.

Pünkösd Kupa: tornagyőztes U13-as csapatunk!

A Tarján községben rendezett Pünkösd Kupán Balda Ákos tanítványai az U13-asok között tornagyőztesek lettek három magabiztos sikerüknek köszönhetően. A torna legjobb játékosának csapatunkból Német Márkot választották meg.

U15-ös I. osztály: ezüstérmesek lettünk!

Klubunk U15-ös I. osztályban szereplő csapata az utolsó fordulóban aratott kötelező, két győzelmének és két riválisának döntetlenje miatt a tabella második helyén végzett.

U13: szép megoldásokkal zártunk

Az U13-as Badó László régió utolsó fordulójában Balda Ákos fiataljai Mórahalmon léptek pályára, ahol két magabiztos sikert arattak.

Eredmények:

U15-ös III. osztály: első helyen zártuk az alsóházat

Pertics Piroska tanítványai Orosházán két győzelemmel zárták az U15-ös III. osztály Badó László régiójának alsóházi rájátszását, amelyben a tabella első helyén fejezik be a szezont.

PICK SZEGED – Gyulai SE 26–13 (11–4)

Ifjúsági és Serdülő négyes döntő: serdülőink bronzérmet szereztek, az ifjúságiak a negyedik helyen zártak

Az elmúlt hétvégén Szigetszentmiklóson rendezték meg az Ifjúsági és Serdülő I. osztály négyes döntőit. Mindkét korosztályban érdekelt volt klubunk, az ifjúságiak a negyedik, a serdülő a harmadik pozícióban végeztek.

U14 I. osztály Bronzérmesek lettünk!

 

Az U14 I. osztály felsőházának utolsó fordulójára Budapesten, az Elek Gyula Arénában került sor, ahol Teimel Róbert tanítványai két magabiztos győzelmüknek köszönhetően megszerezték a bronzérmet.

Eredmények:

U11: van mire építeni a jövőben

Befejezte bajnoki szereplését Mandl Alice csapata az U11-es Badó László régióban. Utolsó mérkőzéseiket Békéscsabán játszották a fiúk.

Eredmények:

NB II: méltó búcsút vettünk a bajnoki évtől

Tizenhét gólos sikerrel zárta az NB II Délkeleti csoportjának küzdelmeit bajnokcsapatunk, a PICK SZEGED U23.

Felföldi István SE – PICK SZEGED U23 25–42 (10–19)

Serdülő I. osztály: megnyertük az alapszakaszt

Győzelemmel zárta I.-es csapatunk a Serdülő I. osztály Keleti csoportját, így az élen végzett a tabellán. Szombaton már a négyes döntőben szerepelnek majd Szabó Levente tanítványai.

Serdülő I. osztály: harciasan és bátran kézilabdáztunk

Goór Róbert tanítványai a listavezető Békés elleni döntetlennel zárták a Serdülő I. osztály Keleti csoportjának küzdelmeit, a tabella negyedik helyén végeztek.

Ifjúsági II. osztály: hatgólos hátrányból felállva ikszeltünk

Hátrányból felállva döntetlennel zártuk a bajnokságot az Ifjúsági II. osztályban hazai pályán a Dunakeszi ellen.

PICK SZEGED II. – VS Dunakeszi 34–34 (14–18)

Ifjúsági I. osztály: elmaradt a keménység védekezésben

Hétgólos vereséggel zártuk az Ifjúsági I. osztály alapszakaszát hazai pályán, ez a végeredmény azonban nem befolyásolta már tabellán elfoglalt helyünket, az élen jutottunk be a négyes döntőbe.

U10: lelkesen játszottunk Deszken

Az elmúlt hétvégén az U10-es korosztályú fiataljaink Deszken szerepeltek. Nagy Zoltán és Bucsányi Ibolya tanítványai orosházi, makói, balástyai és pusztamérgesi fiatalokkal mérték össze tudásukat.

U14-es I. osztály: végig diktáltuk a tempót

Teimel Róbert tanítványai Tarján községben győztek két mérkőzésen az U14-es I. osztály felsőházának hétvégi fordulójában, így az utolsó hétvége előtt a harmadik helyet foglalják el a tabellán jobb gólkülönbségünknek köszönhetően a Békéssel szemben.

U12: befejeztük a bajnokságot Csongrádon

A Gyermekbajnokság U12-es kiírásában az utolsó fordulót az elmúlt hétvégén Csongrádon rendezték meg, ahol három csapatunkból kettő egymással is megküzdött.

Eredmények:

U15-ös III. osztály: egymást segítve nyertek

Újabb két mérkőzésünket megnyertük a Gyermekbajnokság U15-ös III. osztályának Alsóházában, ezúttal Gyulán, így egypontos előnnyel vezetjük a tabellát a Kiskunmajsával szemben az utolsó forduló előtt

Serdülő I. osztály: tovább üldözzük a listavezetőt

Tovább üldözzük a Serdülő I. osztály Keleti csoportját vezető Békést, miután Szabó Levente tanítványai Cegléden arattak sima sikert, így az utolsó forduló előtt egypontos a hátrányuk a listavezetővel szemben.

Serdülő I. osztály: bátor játékkal győztünk

Kecskeméti győzelmünkkel bebiztosította negyedik helyét a Serdülő I. osztály Keleti csoportjában a II.-es csapatunk.

Kecskemét TE-KESI – PICK SZEGED II. 26–31 (19–16)

Ifjúsági I. osztály: megszereztük az első helyet

Magabiztos sikert arattunk Cegléden az Ifjúsági I. osztály Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában, így a záró kör eredményeitől függetlenül már biztosan az első helyen jutunk a négyes döntőbe.

U15-ös I. osztály: legyőztük az Élest és a PLER-t

Az U15-ös I. osztály felsőházi rájátszásának alsóörsi fordulójában Mandl Gábor tanítványai az Éles KISE és a PLER-Budapest ellen arattak sikereket.

PICK SZEGED – Éles KISE 16–13 (6–8)

U13: bátrabb, koncentráltabb játékra lesz szükség

A Gyermekbajnokság U13-as Badó László régiójában Kiskunmasján léptek pályára Balda Ákos tanítványai.

Eredmények:

Ifjúsági I. osztály: legyőztük üldözőnket

Legyőztük üldözőnket az Ifjúsági I. osztály Keleti csoportjában, így a hátralevő két mérkőzésünkön egy pontra van szükségünk, hogy megnyerjük az alapszakaszt.

U12: összeszedettség jellemezte a fordulót

Az elmúlt hétvégén a Gyermekbajnokság U12-es korosztályában szereplő együtteseink Békésen léptek pályára. Több csapatunk is hiányosan állt fel, de edzőink elégedetten értékeltek a mérkőzéseket követően.

U14-es I. osztály: esély nyílt a bronzéremre

Az U14-es I. osztály felsőházi rájátszásának ötödik állomásáon, Alsóörsön két góllal legyőztük a Kecskemétet, így még a hátralevő két fordulóban megszerezhetjük a bronzérmet.

Ifjúsági II. osztály: nagyot küzdöttünk, győztünk

Őrizzük nyolcadik helyünket az Ifjúsági II. osztályban, már hét ponttal többet gyűjtöttünk a mögöttünk több meccset játszott Balassagyarmatnál. Legutóbb a Hajdúböszörmény ellen nyertünk.

NB II: Kiskunmajsán arattunk fontos sikert

Harcias és szoros mérkőzésen fontos, háromgólos sikert arattunk az NB II Délkeleti csoportjában, így kettő fordulóval a bajnokság vége előtt a Köröstarcsával ugyanannyi pontot gyűjtve vezetjük a tabellát.

Ifjúsági I. osztály: bebiztosítottuk a helyünket a négyes döntőbe

Izgalmas mérkőzésen győztünk 32–31-re Gyöngyösön, ami azt jelenti, hogy a hátralevő három mérkőzésünk eredményétől függetlenül már biztosan ott leszünk az Ifjúsági I. osztály négyes döntőjében.

Ifjúsági I. osztály: megtartottuk jó formánkat

Továbbra is éles versenyfutás folyik a bajnoki tabella elején az Ifjúsági I. osztály Keleti csoportjában, az élen egy ponttal előzzük meg még mindig a Dabast.

Serdülő I. osztály: nehéz időszakon vagyunk túl

Fölényes győzelmet aratott a Balmazújváros ellen I.-es csapatunk a Serdülő I. osztályban, így továbbra is a második pozíciót foglalja el a tabellán.

PICK SZEGED I. – Balmazújvárosi KK 33–16 (17–9)
Fiú kézilabda, Serdülő I. osztály, Keleti csoport, 22. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, 20 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Réti.
A szegedi gólszerzők: Rea 9/2, Noska 5, Kaszás 4, Gercsó 4, Császár 4, Zöldi 3, Kinyó 2, Dancsik 1, Szemán 1.

Serdülő I. osztály: közvetlen riválist győzött le II.-es csapatunk

Folytatta jó sorozatát II.-es csapatunk a Serdülő I. osztályban, mivel hatgólos sikert aratott a közvetlen rivális Dabas ellen, így már öt mérkőzés óta veretlen, és az ötödik helyen áll a tabellán.

U15-ös III. osztály: állandosítanunk kell a szép megoldásokat

Egy-egy győzelemmel és vereséggel zártunk Kiskunmajsán az U15-ös III. osztály alsóházi rájátszásában, de továbbra is vezetjük a tabellát.

Eredmények:

U13: megérdemelt sikert igazságos döntetlen követett

Az elmúlt hétvégén Gyulára utazott U13-as csapatunk a Gyermekbajnokság Badó László régiójában. A Békéscsaba ellen tükörsima győzelmet arattunk, míg a Békés ellen kiélezett meccset követően ikszeltünk.

U15-ös I. osztály: ott vagyunk a dobogón nyolc meccs után

Az U15-ös I. osztály felsőházi rájátszásának negyedik körében a budapesti Elek Gyula Arénában léptek pályára Mandl Gábor tanítványai. Jobb gólkülönbségünknek köszönhetően a tabella harmadik helyén állunk.

U12: nem okoztak csalódást

A PICK SZEGED Utánpótlás U12-es csapatai Kalocsán léptek pályára.

Eredmények:

Oldalak