2019/2020 hírek

Meccsre menet a PICK-indulót énekli a PICK SZEGED U13

A héten a PICK SZEGED U13-as csapatát mutatjuk be. Mandl Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.


– Mi volt az idény legnagyobb tanulsága?

- Ebben az évben vettem át a 2007-es korosztályt, még az ismerkedés fázisában vagyunk. Két csapat összevonásából lett egy, aminek nehéz összeérnie. A második félév végére már mutathattunk volna egységes képet, de sajnos a bajnokság csonkára sikerült. A nagymértékű fluktuáció szintén hátráltatta a csoport eggyé válását. A tervezést most felülírta az élet.

Mandl Alice: a közösségünknek ereje és összefogása van

Következik a PICK SZEGED U12-es csapatának értékelése, illetve bepillantást nyerhetünk a csapat életébe is. Mandl Alice vezetőedzővel beszélgettünk, akinek természetesen nagyon hiányoznak a tanítványok, az a hangulat, amely az edzéseket és a meccseket körülveszi.

 
- Milyennek értékeli az eltelt idényt?

Remek közösséget alkot a PICK SZEGED II. U15

Újabb csapatunk, a PICK SZEGED II. U15 szezonértékelése következik. Pertics Piroska vezetőedző büszke arra, hogy tavaszra igazi közösségé formálódtak. A trénerrel beszélgettünk.

- Hogyan fogadták a srácok, hogy véget ért a szezont?

Főszerepben a PICK SZEGED U11

Nincs edzés, nincs meccs! Mindenki otthon edz, ahogyan tud, ehhez a gyerekek a PICK SZEGED edzőitől, erőnléti trénereitől minden segítséget megkapnak. Bucsányi Ibolyával, a PICK SZEGD U11-es csapatának edzőjével beszélgettünk. Természetesen a többi korosztály is sorra kerül, ez az első rész.

Velky Péter: mindenki kapott edzéstervet
Utánpótláscsapataink sem edzenek. Klubunk erőnléti stábja viszont otthoni edzésprogramot állított össze a fiataloknak. Velky Péterrel, az NB II-es és az ificsapat edzőjével beszélgettünk. 
 
- Erőnléti stábunk, a vezető, Garami Zsolt és csapata, Granyák Dominik és Dénes Gábor egy otthoni edzésprogramot dolgozott ki.
Nagyszerű játékkal, két meccset nyert a PICK SZEGED I. U12
 
Két meccs, két győzelem a mérlege a PICK SZEGED I. U12-es csapatának. Mandl Alice együttese fontos rangadót nyert meg az Algyő ellen.
Tartalékosan is nagyot harcolt a PICK SZEGED II, U12

Tartalékosan lépett pályára a PICK SZEGED II. U12-es csapata. A #kisKékek hatalmasat harcoltak mindkét meccsen.

Eredmények:
PICK SZEGED II.-Gézengúzok 30-23
PICK SZEGED II.-Algyő 21-37

A csapat tagjai: Szabó Balázs, Tari Benedek, Csamangó Olivér, Meskula Máté, Tóth Tamás, Tóth Dominik, Bucsányi Kada.

Tartalékosan is nagyot harcolt a PICK SZEGED II, U12

Tartalékosan lépett pályára a PICK SZEGED II. U12-es csapata. A #kisKékek hatalmasat harcoltak mindkét meccsen.

Eredmények:
PICK SZEGED II.-Gézengúzok 30-23
PICK SZEGED II.-Algyő 21-37

A csapat tagjai: Szabó Balázs, Tari Benedek, Csamangó Olivér, Meskula Máté, Tóth Tamás, Tóth Dominik, Bucsányi Kada.

Legyőzte a PICK SZEGED I. serdülő a listavezetőt
Remek győzelmet aratott a rangadót a PICK SZEGED I. csapata az U. osztályú serdülő bajnokságban. Goór Róbert tanítványai idegenben, Mezőkövesden nyertek 27-21-re.
 

Mezőkövesd-PICK SZEGED I. 21-27 (11-17)

Serdülő I. osztály, Kelet, 18. forduló, Mezőkövesd.

Továbbra is veretlen a PICK SZEGED U11

Két meccset játszott a mezőberényi fordulóban a PICK SZEGED U11-es csapata, és mindkét találkozójukat megnyerték a #kisKékek.

 

Fiú U11, D csoport, 6. forduló. Mezőberény.

Idegenben nyert a PICK SZEGED U23

Magabiztos győzelmet aratott a férfi kézilabda NB II-ben a PICK SZEGED U23-as csapata. Velky Péter tanítványai a Kiskunmajsa otthonában nyertek 35-20-ra.

Tóth Tibor emlékének adózott a PICK SZEGED serdülő

Pénteken délután a PICK SZEGED-Gyöngyös I. osztályú serdülő bajnoki-mérkőzés előtt a napokban elhunyt békési kézilabdázóra, a 15 éves Tóth Tiborra emlékeztünk.

Jól tanulnak, jól sportolnak! - díjaztuk őket
Kedden este a Tatabánya elleni hazai bajnoki előtt adtuk át a "Jó tanuló! Jó sportoló!" díjakat. Tíz utánpótlás játékosunkat jutalmaztuk.

Számunkra nagyon fontos, hogy a sport mellett a gyerekek a tanulásra is komoly figyelmet szenteljenek. Minden évben jutalmazzuk azokat az utánpótlás kézilabdásainkat, akik mindkét kategóriában kiválóan teljesítenek.

A Tatabánya elleni hazai bajnoki előtt tíz fiatalt szólítottunk pályára. Ötven pályázat érkezett, közülük választottuk ki azokat, akik megkapják a "Jó tanuló! Jó sportoló!" elismerést.

Magabiztosan nyert a PICK SZEGED I. serdülő

Nem volt kérdés: magabiztosan tartotta itthon a 2 pontot a PICK SZEGED I. serdülőcsapata. Goór Róbert együttese 36-28-ra verte a Békéscsabát.

Ügyesek voltak, két meccset nyert a PICK SZEGED II. U12

Vasárnap Mórahalmon lépett pályára az U12-es bajnokságban a PICK SZEGED II. együttese. A #kisKékek mindkét meccsüket magabiztosan megnyerték.

Eredmények:

PICK SZEGED II.- Tisza Volán SC I. 42-13
PICK SZEGED II.- Tisza Volán SC II. 33-9

Vereség az ifi rangadón

Vereséget szenvedett a PICK SZEGED ifi I. osztályban szereplő csapatunk a Békés otthonában.

 

 

Újabb PICK U15-ös győzelmek

A második fordulóbal folytatódott a Felsőházas rájátszás a PICK SZEGED U15-ös csapata számára. Teimel Róbert fiai két győzelmet könyvelhettek el.

Meglepő vereséget szenvedett NB II-es csapatunk

Meglepő vereséget szenvedett NB II-es csapatunk a bajnokság 12. fordulójánan. A PICK hazai pályán kapott ki a Békéscsabától.

 

Hatalmas csatában nyert a PICK SZEGED ifi II.

Izgalmas meccsen, hatalmas hajrát nyitva 35-34-re nyert Mezőkövesden a PICK SZEGED II. ificsapata a II. osztályú bajnokságban.

Nem sikerült a simontornyai forduló

Az első fordulóban aratott győzelem után két vereséggel folytatta szereplését a PICK SZEGED U14-es csapata a Felsőházas rájátszásban.

 

PICK SZEGED-Éles KISE 25-27 (11-13)

Robogott a PICK SZEGED serdülő

Magabiztos győzelmet aratott a PICK SZEGED I. serdülőcsapata a DEAC ellen. Végig kézben tartottuk a meccs irányítását.

PICK SZEGED I.-DEAC 30-17 (18-11)
I. osztályú serdülő bajnokság, Keleti csoport, 15. forduló, Szeged.
PICK SZEGED: Pópity - Csíki K. 6, Hegedűs 5, Pintér 4, Szilágyi 4, Budai 3, Gárgyán 2, Tusják 1, Csókás 1, Fekete 1, Faragó 1, Koszó 1, Jakovlejevic 1, Vojnár, Kovács. Vezetőedző: Goór Róbert.

Szoros csatában nyert a PICK SZEGED ifi

Az I. osztályú bajnokság 15. fordulójában hazai pályán fogadta a PICK SZEGED ifjúsági csapata a DEAC-ot. Velky Péter együttese szoros csatában, 29-26-ra nyert.

PICK SZEGED-DEAC 29-26 (14-13)

Szegedi serdülő rangadó

Gólgazdag meccset hozott a PICK SZEGED II. és a PICK SZEGED I. házi rangadója az I. osztályú serdülőbajnokságban. Első csapatunk 33-23-ra nyert.

Szkopjéban járt a PICK SZEGED U15

Nemzetközi kézilabdatornán, Észak-Macedóniában, Szkopjéban szerepelt a PICK SZEGED U15-ös csapata. Teimel Róbert tanítványai erős ellenfelekkel mérkőzhettek. A 3 napos túra kiváló csapatépítőnek bizonyult.

Hasznos meccsek Veszprémben

A Telekom Veszprém nemzetközi tornáján szerepelt a PICK SZEGED U14-es együttese. Balda Ákos tanítványai egy döntetlent és két vereséget könyvelhettek el.

Telekom Veszprém-PICK SZEGED 24-24 (14-13)
Gólszerzőink: Német 9, Nagy 4, Kiss 4, Csupor 2, Bakó, Szögi, Janecskó, Szőnyi, Szőllősy.

Mandl Alice: Fejlődni! Edzeni!

A PICK SZEGED U12-es csapat ezüstérmes lett a PickBall-kupán, Kecskeméten, a KESI-kupán pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mandl Alicével, a csapat edzőjével beszélgettünk.

 
- Mi a legfontosabb egy-egy ilyen kézilabdatornán? Mit szeretne visszakapni a gyerekektől?

Megnyerte a KESI-kupát a PICK SZEGED U15

Nagyszerű tornagyőzelmet aratott a PICK SZEGED U15-ös csapata a Kecskeméten megrendezett KESI-kupán.

Csoporteredmények: Soltvadkerti KUSE-Pick Szeged 13-22 (6-10), Grundfos Tatabánya KC-Pick Szeged 17-20 (7-11), Pick Szeged - Salgótarjáni Strandépítők 23-15 ( 12-7).

Döntő: Kecskeméti Sportiskola-Pick Szeged 20-22 (10-11)

Hiába győzték le a Veszprémet, a bronzérem jutott a PICK SZEGED-nek

Nem mindennapi izgalmakat hozott az U13-as Pick Ball-kupa. A PICK SZEGED együttese csak rosszabb gólkülönbsége miatt lett harmadik.

 

Folytatódik a PickBall-kupa

Szombaton folytatódik a küzdelem a PickBall-kupa utánpótlás kézilabdatornán. Az U11 és az U13 lép majd a pályára.

Újabb két korosztály mutatja meg magát a 2020-as PickBall-kupán. Szombaton az U11, majd másnap az U13 csatázik az elsőségért. A meccseket ismét a Csonka gimnázium tornatermében vívják a csapatok.

Balda Ákos: jött egy Isteni szikra

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK SZEGED U14-es csapatának a PickBall-kupán. Balda Ákos tanítványai veretlenül nyerték a tornát.

- Gratulálunk! Ez nagyon szép győzelem volt!

- Köszönjük a csapat nevében. Megdicsértem a fiúkat a meccs után, ügyesek voltak!

Tornagyőztes Kecskeméten a PICK SZEGED U11

Remekül indult az év a PICK SZEGED U11-es csapata számára. A #kisKékek kecskeméten veretlenül nyerték meg a KESI-kupát.

Kecskeméten szerepelt a PICK SZEGED U11-es csapata. Bucsányi Ibolya tanítványai a KESI-kupán vettek részt. A #kisKékek veretlenül nyerték meg a viadalt, a torna legeredményesebb játékosa a szegedi Bucsányi Kada lett.

Megnyerte az U14-es PickBallt a PICK SZEGED

Nagyszerű játékkal, veretlenül megnyerte a PickBall-kupát a PICK SZEGED U14-es csapata. Vastaps volt a fiúk jutalma.

Ezüstérmes a PICK SZEGED U12 a PickBall-kupán

Ezüstérmes lett a PICK SZEGED U12-es csapata a PickBall-kupán. A remek hangulatú viadalt a Veszprém nyerte meg. A díjakat Stefan Sigurmannsson, a MOL-PICK SZEGED-játékosa adta át.

Kezdődik a PickBall-kupa - Vladan Jordoviccsal hangolunk

Beindul a nagyüzem, az elkövetkező két hétvégén négy PickBall utánpótlás tornát rendezünk. Vladan Jordoviccsal, a PICK SZEGED utánpótlás szakmai vezetőjével beszélgettünk.

Tornagyőztes lett Tatabányán a PICK U13

Kiválóan indult az év a PICK SZEGED utánpótlása számára. A PICK U13 veretlenül megnyerte a Tatabányán megrendezett Interball fiú kézilabdatornát

Bravó srácok! Remekül indult 2020-as év, a PICK SZEGED U13-as csapata január 4-én Tatabányán szerepelt az Interball fiú kézilabdatornán. Mandl Gábor együttese három meccset játszott, és mindhármat megnyerte, így aranyéremmel térhetett haza.

Négy PickBall-kupa lesz januárban

Lassan véget ér a téli szünet, így ismét beindul a nagyüzem. Januárban négy PickBall-kupán szerepelnek a #kisKékek.

Ha január, akkor PickBall! Így lesz ez 2020-ban is. Idén is négy kupát rendezünk, négy korosztály mutatja majd meg magát.

Az U12-esek kezdenek január 11-én (szombat) 10 órakor a Csonka gimnázium torncsarnokában. A PICK SZEGED mellett a Veszprém, a Fradi és Kecskemét szerepel a tornán.

Másnap az U14 lép pályára. A PICK SZEGED mellett a Veszprém, a Kecskemét és a Vojvodina csatázik az elsőségért.

Pancsevóban lett ezüstérmes a PICK SZEGED U14

Ezüstérmet szerzett a szerbiai Pancsevóban megrendezett nemzetközi tornán a PICK SZEGED U14-es együttese.

Szerbiában, Pancsevóban zárta az évet a PICK SZEGED U14-es csapata. Balda Ákos együttese remekül zárta a csoportküzdelmeket, előbb az S. Grad Belgrádot verték 21-16-ra, majd az RK Rakovica ellen diadalmaskodtak 23-15-re. Ezután a Dinamo Pancsevo ellen 19-6-ra nyertek a #kisKékek. A fináléban hatalmas csata alakult ki a patinás Partizan Belgrád ellen. A szerbek végül 17-16-ra nyertek, így második helyen zártuk a tornát.

Oldalak